Opel Mokka: Οι τιμές και οι λόγοι που ξεχωρίζει

Το στιλάτο B-SUV της γερμανικής μάρκας έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού και αυτοί είναι οι λόγοι.

  • -
  • -

«Less normal, more Mokka». Αυτή η επικοινωνιακή ατάκα στην καμπάνια της Opel σηματοδότησε την αλλαγή πλεύσης προς ένα δυναμικότερο παρόν και μέλλον. Το καλωσόρισμα στην νέα εποχή έγινε με το Mokka. Με πηγή έμπνευσης το κλασικό Manta, σήμερα διεκδικεί τον τίτλο του πιο τολμηρού μοντέλου της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και όχι αδίκως. Έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των αγοραστών χάρη σε πληθώρα χαρακτηριστικών που φέρει. Πάμε να δούμε 5 λόγους για τους οποίους το γερμανικό B-SUV καταφέρνει να ξεχωρίσει.

1. Πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων

engine

Το Opel Mokka καταφέρνει να προσφέρει τεχνολογίες κινητήρων και μετάδοσης για όλα τα γούστα. Είναι διαθέσιμο ως βενζινοκίνητο με απόδοση 100, 130 ή136 ίππους. Ως πετρελαιοκίνητο με 110 ίππους και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου. Και τέλος ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο με 136 ίππους για όσους θέλουν να περάσουν στην εξηλεκτρισμένη εποχή μηδενικών ρύπων.

2. Καινοτόμες τεχνολογίες

front

Το Mokka προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, προηγμένα συστήματα, όπως Advanced Cruise Control (ACC) και Active Lane Positioning. Το σύστημα φωτισμού προσφέρει επίσης κορυφαίες τεχνολογίες με προσαρμοζόμενο – και κατά συνέπεια - αντιθαμβωτικό φωτισμό IntelliLux LED matrix που περιλαμβάνει 14 στοιχεία, κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με ηλεκτρικό χειρόφρενο καθώς και αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition). Διατίθεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, Flank Guard και Side Blind Spot Alert.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Opel Mokka 1.2 Turbo 130 PS AT8

3. Τολμηρή σχεδίαση

mokka

Οι κοντοί πρόβολοι και το φαρδύ αμάξωμα συνθέτουν την τολμηρή, απέριττη εμφάνιση του συμπαγούς πενταθέσιου των 4,15 m. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο εμπρός τμήμα είναι το Opel Vizor. Θυμίζοντας full-face κράνος, μία προστατευτική μάσκα καλύπτει το νέο πρόσωπο της Opel, ενσωματώνοντας τη γρίλια, τους προβολείς LED και το νέας σχεδίασης έμβλημα της μάρκας τον κεραυνό (Opel Blitz) σε ένα στοιχείο. Το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο της πίσω πόρτας με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά που αποτυπώνει τη λέξη “Mokka” με ρέουσα, ζωηρή μορφή.

4. Κορυφαία Αεροδυναμική
Cd

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Opel Mokka εκτός από ‘καθαρή’ και τολμηρή, είναι και αεροδυναμικά αποδοτική – όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Opel. Με cD μόλις 0.32, το νέο Mokka έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία του.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Opel Mokka 1.5 Diesel

Το crossover επωφελείται επίσης από ένα ενεργό κλείστρο που μειώνει περαιτέρω την αντίσταση και βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου, κλείνοντας αυτόματα το εμπρός άνοιγμα όταν δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα αέρα ψύξης. Μέχρι πρόσφατα, αυτή η καινοτομία ήταν περισσότερο συνηθισμένη σε πιο ακριβά αυτοκίνητα από μεγαλύτερες κατηγορίες.

5. Το Mokka-e έχει βραβευτεί ως το “Καλύτερο Αυτοκίνητο Κάτω των €25.000”

mokka-e-xriso-timoni

Το Opel Mokka-e κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2021”, επικρατώντας έναντι σκληρού ανταγωνισμού και διεκδικώντας ένα από τα υψηλότερου κύρους βραβεία στη βιομηχανία αυτοκινήτου, ως το “Καλύτερο Αυτοκίνητο Κάτω των €25.000”.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Mokka-e 

Πλέον, οι τιμές του γερμανικού B-SUV ξεκινούν από τις 25.300 € για την βασική βενζινοκίνητη έκδοση με τους 100 ίππους, από τις 28.300 € για την ισχυρότερη με τους 136 ίππους και από 30.300 € για το αυτόματο με τους 130 ίππους. Το Mokka με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.500 κυβικών και 110 ίππων ξεκινά από τις 27.300 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Τέλος, για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mokka-e οι τιμές ξεκινούν από τις 41.000 € πριν από την εφαρμογή της οποιαδήποτε έκπτωσης. Πατήστε εδώ για να δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...