Σύγκριση αυτοκινήτων: Opel Corsa vs Toyota Yaris Hybrid – Δείτε τι ψηφίσατε

Το υβριδικό Toyota Yaris στάθηκε αντιμέτωπο με το ισχυρότερο Opel Corsa 1.2 Turbo GS Line. Ποιο κέρδισε τη μάχη;

  • -
  • -

Η ερώτηση «οικονομία ή σπορ πνεύμα» πάντα έχει ενδιαφέρον. Το αγοραστικό κοινό χωρίζεται στους ορθολογιστές και εκείνους που αγοράζουν με βάση το συναίσθημα, ωστόσο οι τελευταίοι αρχίζουν να γίνονται σημαντικά λιγότεροι. Οι καιροί επιτάσσουν ηλεκτροκίνηση, υβριδικές τεχνολογίες και ψηφιακά συστήματα. Για αυτό και θέλαμε να δούμε αν προτιμάτε ένα μικρό αυτοκίνητο που φημίζεται για τη χαμηλή κατανάλωση, την αξιοπιστία και τη μεταπωλητική αξία του ή ένα άλλο, που προτάσσει την σπορ χαρακτήρα, τη νεανική εμφάνιση και τις σβέλτες επιδόσεις.

Toyota Yaris Hybrid ενάντια σε Opel Corsa 1.2 Turbo λοιπόν, με 116 ή 130 ίππους και αυτόματα κιβώτια. Η διαφορετικότητα των δύο αυτοκινήτων εντοπίζεται και στη μετάδοση. Το ιαπωνικό έχει ένα CVT σασμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, ενώ το γερμανικό, ένα κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής των οκτώ σχέσεων. Στις εκδόσεις που συγκρίναμε, το Opel Corsa ήταν ελάχιστα φθηνότερο. Ακόμη κι έτσι όμως δεν κατάφερε να βγει μπροστά στην κούρσα και έμεινε πίσω από το Toyota Yaris.

Πιο συγκεκριμένα, το -εδώ και πολλά χρόνια- ελληνικό best seller συγκέντρωσε το 63% της ψηφοφορίας και το 37%, επέλεξε το Opel Corsa. Η αλήθεια είναι ότι στις ψηφοφορίες μας, πολύ σπάνια χάνει ένα μοντέλο της Toyota, ενδεικτικό της προτίμησης του αγοραστικού κοινού. Οι Έλληνες εμπιστεύονται την αξιοπιστία και την καλή φήμη της μάρκας και πολλές φορές, τη βλέπουν σαν… μονόδρομο στις επιλογές τους. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη μεταξύ των δύο δημοφιλών supermini, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ.

*Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...