Σύγκριση αυτοκινήτων: Opel Corsa vs Toyota Yaris Hybrid - Ποιο διαλέγεις;

Σε παρόμοιο επίπεδο χρημάτων, αγοράζεις το Opel Corsa GS Line των 130 ίππων ή υβριδικό Toyota Yaris με χαμηλή κατανάλωση.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των supermini υπάρχουν πολλές και αξιόλογες προτάσεις για όλα τα γούστα. Ξεπερνώντας για λίγο το φράγμα των 20.000 €, η Opel και η Toyota δίνουν δύο ενδιαφέρουσες επιλογές. Από τη μια, στο γερμανικό «στρατόπεδο», έχουμε το Corsa με τον ικανότατο τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων των 130 ίππων και το οκτάρι αυτόματο κιβώτιο. Συνδυάζεται στο κορυφαίο από πλευράς εξοπλισμού επίπεδο GS Line το οποίο εκτός από πλήρες, δίνει και έναν σπορ τόνο στην εμφάνιση του μικρού Opel. Με δυναμική οδική συμπεριφορά και χαμηλό κόστος χρήσης (απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας) αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις του είδους. Κοστίζει 20.750 €, μια λογική τιμή αν αναλογιστούμε ότι είναι η κορυφαία έκδοση της γκάμας (πλην του ηλεκτρικού Corsa-e).

Η Toyota από τη δική της πλευρά έχει το Yaris, έναν παραδοσιακό πρωταθλητή πωλήσεων, ειδικά στη χώρα μας. Με λίγα χρήματα περισσότερα από το Opel, παίρνεις την υβριδική έκδοση στο επίπεδο εξοπλισμού Style, από το οποίο δεν λείπει πραγματικά τίποτα. Η αρχική τιμή ορίζεται στις 21.130 €, ενώ και το ιαπωνικό supermini συνοδεύεται από το ιδιαίτερα αγχολυτικό πλεονέκτημα της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα έξοδα χρήσης μειώνονται ακόμη περισσότερο λόγω του υβριδικού συστήματος. Η ρεαλιστική κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα εντός πόλης και οι επισκέψεις στα πρατήρια βενζίνης γίνονται πραγματικά αραιές!

Στο κομμάτι των επιδόσεων να πούμε ότι το Opel Corsa 1.2 Turbo των 130 ίππων ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 208 km/h. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το Toyota Yaris Hybrid με το αυτόματο κιβώτιο e-CVT είναι 9,7 δευτερόλεπτα και 175 km/h. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτική σύγκριση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων και στη συνέχεια, πείτε μας ποιο προτιμάτε ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...