Κόντρα με 5 Lamborghini Aventador - Ποια είναι η πιο γρήγορη; [video]

Σαν ένα supercar που σέβεται τον εαυτό του, η Lamborghini Aventador παρουσιάστηκε σε πλειάδα ειδικών εκδόσεων. S, SV, SVJ… ποια είναι η ταχύτερη όμως;

  • -
  • -

Η Lamborghini Aventador είναι ένα supercar που χωρίς αμφιβολία, θα μείνει στην ιστορία της αυτοκίνησης, ως το τελευταίο δημιούργημα της μάρκας που θα κινείται από V12 βενζινοκινητήρα χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση. Ο εκκωφαντικός κινητήρας των 6.5 λίτρων συνοδεύει το μοντέλο από την αρχή της ζωής του, η οποία έχει ήδη κλείσει δεκαετία και συνεχίζει. Ωστόσο τον έχουμε δει σε διαφορετικά επίπεδα ισχύος, ανάλογα με την περίσταση.

Είναι εύλογο λοιπόν να προκύψει η απορία: ποια είναι η πιο γρήγορη Lamborghini Aventador; Φυσικά αναφερόμαστε αποκλειστικά σε εργοστασιακές προτάσεις, χωρίς βελτιώσεις. Το CarWow αποφάσισε να δώσει απάντηση στο ερώτημα και μάζεψε πέντε εκπληκτικά δημιουργήματα από τη Sant’Agata. Τελικά, έτρεξαν μόνο οι τέσσερις επειδή η νεότερη Ultimae δεν μπορούσε να ενεργοποιήσει το Launch Control. Δεν είχε «στρωθεί» ακόμα και το λογισμικό απαγόρευε τη χρήση του για λόγους προστασίας του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Επική κόντρα ανάμεσα σε Lamborghini Huracan και Kawasaki H2R

Όπως κι αν έχει, η δοκιμή έγινε και οι απαντήσεις δόθηκαν. Φυσικά δεν θα αναφέρουμε το αποτέλεσμα, κρατήστε όμως ένα… hint: τα άλογα δεν είναι το παν. Οι «κόντρες» στον αεροδιάδρομο έγιναν τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει, με τη δεύτερη περίπτωση να βγάζει από την εξίσωση τον παράγοντα της πρόσφυσης κατά την εκκίνηση. Το πιο απολαυστικό σε όλη τη διαδικασία είναι τα ουρλιαχτά των ατμοσφαιρικών V12 κινητήρων. Η χροιά τους είναι τόσο ξεχωριστή που σε… ανατριχιάζουν ακόμη και από το video, ενώ όταν συνοδεύονται από κόφτη κοντά στις 9.000 rpm, η ηχητική εμπειρία αλλάζει διάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...