Αθήνα – Βαρκελώνη με Seat Leon TDI Ecomotive

Οι χαρές του EcoDriving εις τας Ευρώπας

  • -
  • -

Η ευκαιρία δόθηκε από τη Seat και εμείς αναλάβαμε την εκτέλεση, ώστε να ταξιδέψουμε με ένα επίκαιρο diesel μεσαίου κυβισμού που δίνει έμφαση στο green χαρακτήρα χωρίς όμως να αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη σπορ φιλοσοφία του. Αθήνα – Βαρκελώνη με Leon Ecomotive λοιπόν, όχι σε στυλ διαγωνισμού οικονομίας, αλλά σε ένα ισορροπημένο ταξίδι, ώστε να αφουγκραστούμε τα πλεονεκτήματα του πακέτου Ecomotive, σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Η διαδρομή περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αυτοκινητόδρομο, οπότε επιλέξαμε να διασχίσουμε και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία, ώστε να καταγράψουμε και επαρχιακό δίκτυο. Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 1850, ξεκινώντας από Αθήνα και συμπεριλαμβάνοντας και το δυσκολότερο κομμάτι της αποστολής, την -σε περίοδο «αναστήλωσης»- Κορίνθου-Πατρών. Εν πλω από Πάτρα για Ανκόνα και μετά το πέρασμα της Ιταλίας, ταξιδεύοντας στην «Αutostrata», μέσω Μπολόνιας. Είσοδος στην Γαλλία, ανάπαυλα στη Νίκαια και διάσχιση των Ανατολικών Πυρηναίων μέσα από το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, όπου θα οδηγήσουμε περίπου 260 km επαρχιακού δικτύου. Η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου – Ανδόρρα λα Βέγια – βρίσκεται μόλις 200 km από την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη, όπου είναι και ο τελικός προορισμός μας.

Σύντροφος το Seat Leon Ecomotive, με την καρδιά diesel των 1.6 λίτρων και 105 ίππων. Το συνονθύλευμα των τεχνολογιών του πακέτου Ecomotive, επιτρέπουν στην Seat να ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km και 99 gr/km εκπομπές CO2, που σε οδηγούν μακριά από ταμεία του ελληνικού κράτους (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), τουλάχιστον για την σεζόν 2010-2011

Μείνε συντονισμένος με το Gocar.gr καθώς από την Τετάρτη το απόγευμα θα έχεις ανά τακτά διαστήματα ενημέρωση για το ταξίδι μας. Επιπλέον, μπορείς να συμμετέχεις στο διαγωνισμό μας που έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από το SEAT Club, σε συνεργασία με τη SEAT.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...