Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ας δούμε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι οι πιο φιλικές και ποιες αυτές που έχουν μείνει πίσω στη νέα εποχή.

  • -
  • -

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη πάνω από 1.000% από το 2014 έως το 2020. Η ζήτηση για EV είναι εντυπωσιακή και αναμένεται να τονωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Παρότι τα πλεονεκτήματα των EV είναι ξεκάθαρα όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να διστάζουν ως προς την αγορά λόγω υλικοτεχνικών ανησυχιών όπως το κόστος και η έλλειψη σημείων φόρτισης.

Η μείωση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η βελτίωση των υποδομών κρίνεται επιτακτική εάν κατασκευαστές και κυβερνήσεις επιθυμούν να ενθαρρύνουν με απόλυτη επιτυχία τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.  

Δείτε εδώ τις τιμές των Top 10 ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς

Στην προσπάθεια να διαπιστώσουν ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι καλύτερα προετοιμασμένες για τη χρήση EV, το Uswitch πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε 33 μητροπόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Δωρεάν φορτιστές και τιμή χρέωσης 

Η ομάδα του Uswitch όρισε ως άριστα το 10, αξιολογώντας τις πόλεις σε 4 κατηγορίες, οι οποίες ήταν:

  • Ποσοστό διαθέσιμων δωρεάν φορτιστών
  • Μέση τιμή χρέωσης κιλοβατώρας
  • Ισχύς φόρτισης (μέσος όρος)
  • Μέση απόσταση μεταξύ φορτιστών


Όπως απεδείχθη, το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία είναι η πιο φιλική πόλη για την χρήση ηλεκτρικού οχήματος με ποσοστό 7,94. Δεύτερη καλύτερα προετοιμασμένη πόλη είναι Γλασκώβη στη Σκωτία και τρίτη η Λισαβόνα στην Πορτογαλία.

Αντίθετα, οι πόλεις όπου δεν ενδείκνυται να κυκλοφορείς με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κατά σειρά το Λίβερπουλ στην Αγγλία, το Παρίσι στη Γαλλία και η Βιέννη στην Αυστρία.

Δείτε εδώ τις 5 κορυφαίες πόλεις για EVev


Δείτε εδώ τις 5 χειρότερες πόλεις για EVev

Πηγή: uswitch.com

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...