Νέοι Tesla Superchargers στην εθνική οδό - Δείτε πού βρίσκονται [video]

Ταχύτατη φόρτιση σε ακόμα ένα σημείο του εθνικού οδικού δικτύου θα προσφέρει πολύ σύντομα η Tesla, με τους νέους φορτιστές που τοποθετεί αυτή την περίοδο.

  • -
  • -

Οι Superchargers, δηλαδή οι πάρα πολύ γρήγοροι φορτιστές που τοποθετεί η Tesla για χρήση από τα αυτοκίνητά της έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα σε δύο σημεία στη χώρα μας. Το ένα είναι στο εμπορικό κέντρο Golden Hall με ισχύ 150 kW, ενώ το δεύτερο είναι στην περιοχή του Ψαθόπυργου με ισχύ 250 kW.

Τώρα η αμερικανική εταιρεία τοποθετεί Superchargers σε ακόμα ένα σημείο. Αυτό είναι το ΣΕΑ Αταλάντης, με σκοπό να χρησιμοποιείται από τους οδηγούς που κινούνται από την Αθήνα προς τη Βόρεια Ελλάδα ή αντίστροφα.

Tesla

Η ισχύς τους θα φτάνει και σε αυτή την περίπτωση τα 250 kW, επιτρέποντας την επαναφόρτιση των μπαταριών σε πολύ λίγα λεπτά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρονική επιβάρυνση για το ταξίδι με ένα ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Δείτε ακόμα: Tesla: Γιατί επιλέγει μπαταρίες LFP με μικρότερη αυτονομία;

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site της Tesla, ο φορτιστής πρόκειται να λειτουργήσει το τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή κάποια στιγμή από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κρίνοντας από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι έχει σημειωθεί πολύ σημαντική πρόοδος στις εργασίες, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε να μπαίνουν σε λειτουργία νωρίτερα.

Tesla

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μονάδες φόρτισης, ενώ είναι εμφανές ότι υπάρχουν βάσεις για ακόμα τέσσερις. Αυτό σημαίνει ότι στο κάθε ρεύμα κυκλοφορίας θα μπορούν να φορτίζουν μέχρι και 8 αυτοκίνητα της Tesla, ταυτόχρονα.

Στις φωτογραφίες, τυις οποίες αλιεύσαμε από την ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο Facebook, βλέπουμε τους φορτιστές που βρίσκονται στο ρεύμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Η Tesla κάνει τη διαφορά με τους οχτώ φορτιστές σε κάθε πλευρά του δρόμου. Είναι υπερβολή ή έτσι θα έπρεπε να γίνεται παντού;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...