Σύγκριση αυτοκινήτων: Volkswagen T-Roc ή Toyota C-HR; Δείτε τι ψηφίσατε

Με παρόμοια τιμή αλλά και φιλοσοφία, δύο από τα πιο ενδιαφέροντα SUV έκατσαν αντιμέτωπα. Ποιο προτιμήσατε όμως στο poll μας;

  • -
  • -

Τα SUV ανεξαρτήτως μεγέθους έχουν κυριαρχήσει στην αγορά και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει στο μέλλον. Εκεί που γίνεται πραγματική «σφαγή» στις πωλήσεις όμως, είναι στα compact SUV πόλης, που τα προτιμούν ακόμη και νέες οικογένειες λόγω των καλών χώρων που προσφέρουν και φυσικά, του στυλ τους. Δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα Toyota C-HR και Volkswagen T-Roc.

Με αρχική τιμή λίγο πάνω από τις 24.000 €, τα δύο μοντέλα τάχθηκαν αντιμέτωπα σε προηγούμενο άρθρο μας και σας ζητήσαμε να μας πείτε ποιο προτιμάτε. Το ιαπωνικό SUV προσφέρεται αποκλειστικά ως αυτόματο (e-CVT κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης), σε δύο υβριδικές εκδόσεις με κινητήρες 1.8 λίτρων και 122 ίππων ή 2.0 λίτρων και 184 ίππων. Κύριο χαρακτηριστικό τους, η οικονομία καυσίμου, η άνεση στις μετακινήσεις και η διαφορετική εμφάνιση.

Το Volkswagen T-Roc δεν διατίθεται ως υβριδικό. Ο βασικός κινητήρας είναι 1.000άρης τούρμπο βενζίνης των 110 ίππων, ψηλότερα υπάρχει ο 1.5 TSI των 150 ίππων και στην κορυφή ο 2.0 TSI με 190 ίππους. Από την πλευρά των ντίζελ παίζει μόνο του αφού το Toyota δεν προσφέρεται με πετρελαιοκινητήρα. Ο 2.0 TDI των 150 ίππων είναι η μοναδική επιλογή για το γερμανικό SUV. Φυσικά υπάρχουν εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων.

Σε ο,τι αφορά τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η προτίμηση του κοινού ήταν συγκεκριμένη. Νικήτρια αποδείχθηκε η πρόταση της Toyota καθώς συγκέντρωσε το 76% των ψήφων, αφήνοντας το Volkswagen T-Roc στο 24%. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα ποσοστά ισχύουν τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...