Μοντέρνο SUV: Volkswagen T-Roc ή Toyota C-HR; - Ποιο διαλέγεις;

Δύο εντυπωσιακές compact παρουσίες της SUV κατηγορίας που ξεκινούν λίγο πάνω από τις 24.000 ευρώ.

  • -
  • -

Για να επιβιώσεις σε ένα από τα πιο περιζήτητα και ανταγωνιστικά segments της αυτοκινητοβιομηχανίας, πρέπει να βρίσκεσαι πάντα σε εγρήγορση και να προσφέρεις ένα πακέτο που θα σε αναδείξει ανάμεσα στους ανταγωνιστές σου. Αυτή ακριβώς τη νοοτροπία πρέπει να έχουν κατά νου όσες εταιρίες συμμετέχουν στην κατηγορία των B-SUVs, μιας και πρόκειται για μοντέλα που τσεκάρουν τα περισσότερα mainstream κουτάκια ενός μέσου αγοραστή. Είναι compact για άνετες μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον, αλλά με χώρους για να μεταφέρεις όλη την οικογένεια ή την παρέα. Επίσης, ανήκουν στο group των crossovers, κάτι που όπως θα έχετε καταλάβει είναι must για τους περισσότερους που αναζητούν ένα νέο αυτοκίνητο εν έτη 2022.

Δύο μοντέρνες επιλογές, η κάθε μία με τα δικά της δυνατά χαρτιά, είναι τα Volkswagen T-Roc και Toyota C-HR. Και τα δύο υπάρχουν εδώ και καιρό στην αγορά αλλά οι κατασκευαστές τους φροντίζουν να τα κρατούν φρέσκα μέσα από μικρές αλλαγές και ανανεώσεις, οι οποίες τα φέρνουν ξανά και ξανά στο προσκήνιο. Για να είμαστε ακριβής το δεύτερο ανήκει στην C-SUV κατηγορία, αλλά λόγω των μαζεμένων του διαστάσεων μπορούμε να το τοποθετήσουμε απέναντι στο T-Roc.

front

Τι κινητήρες χρησιμοποιούν;

Το πιο πρόσφατα ανανεωμένο για τώρα λοιπόν, είναι το Volkswagen, το οποίο μόλις κατέφθασε στην χώρα μας στην facelift εκδοχή του με κινητήρες που ξεκινούν από τους 110 ίππους και φτάνουν έως τους 190. Τα σύνολα είναι καθαρά θερμικά, κάτι σπάνιο στις μέρες μας, με τα μοτέρ βενζίνης να έχουν τρία επίπεδα ιπποδύναμης, 110, 150 και 190 ίππους στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση, ενώ εάν θέλετε diesel θα πρέπει να αρκεστείτε στον άκρως αποδοτικό 2λιτρο TDI των 150 ίππων. Τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής μετάδοσης, με την έκδοση Life να έρχεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και την R-Line με τετρακίνηση.

Περνώντας στο ιαπωνικό C-HR, η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρα τελείως διαφορετική καθώς εδώ υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, τα οποία όμως είναι πλήρως υβριδικά. Στην βάση της γκάμας συναντάμε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.800 κυβικών και 122 ίππων, ενώ για όσους θέλουν και λίγό πιο «ζωντανό» δεξί πεντάλ, υπάρχει και η 2λιτρη επιλογή των 184 ίππων.  Μπορεί στην περίπτωση του Toyota οι επιδόσεις να μην είναι ο πρωταρχικός στόχος – όχι πως υστερεί ιδιαίτερα – αλλά σίγουρα φαίνεται να έχει πλεονέκτημα στο κομμάτι της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Μάλιστα σε αντίθεση με ολόκληρη την γκάμα του T-Roc, το C-HR είναι πλήρως απαλλαγμένο από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

front

Τι πακέτα εξοπλισμού φέρουν και πόσο κοστίζουν;

Ακόμη και εδώ συναντάμε μία διαφορετική προσέγγιση. Από την μία το Volkswagen έρχεται με περισσότερες επιλογές κινητήρων και μετάδοσης αλλά με τρία μόλις πακέτα εξοπλισμού – Life, Style και R-Line – ενώ το Toyota έρχεται αποκλειστικά ως αυτόματο και με την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το δυνατό χαρτί του ιαπωνικού μοντέλου φαίνεται να είναι η μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, με το C-HR 1.8 να προσφέρεται με 6 διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού και το 2.0 με 5!

Όσο διαφορετικά κι αν είναι όμως, το καλό είναι ότι οι τιμές εκκίνησης και των δύο βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους με το Volkswagen να ξεκινά από τις 24.300 ευρώ στην έκδοση 1.0 TSI Life των 110 ίππων και το Toyota από τις 24.540 ευρώ στην βασική έκδοση 1.8 HSD C-Enter.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την αναλυτική γκάμα του Volkswagen T-Roc μαζί με τιμές, στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις αντίστοιχες πληροφορίες για την γκάμα του Toyota C-HR. Και με το εργαλείο σύγκρισης αυτοκινήτων μπορείτε να συγκρίνετε τις εκδόσεις που σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, αφού δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες και για τα δύο μοντέλα, ψηφίστε αυτό που σας κέρδισε περισσότερο στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...