Τα καλύτερα εσωτερικά αυτοκινήτων για το 2022

Τέσσερα SUV, δύο sedan, ένα hatchback και τρία pick-up συμπεριελήφθησαν στη λίστα με τα κορυφαία εσωτερικά της χρονιάς.

  • -
  • -

Το αμερικανικό Ward’s Auto επέλεξε τα καλύτερα εσωτερικά αυτοκινήτων για το 2022, με το Top 10 να αποτελείται κατά το ήμισυ από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στον φημισμένο διαγωνισμό, δεν υπάρχει παραδοσιακά νικητής, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν τους διακριθέντες με αλφαβητική σειρά.

Τη φετινή χρονιά τα βραβεία άλλαξαν όνομα και πλέον ονομάζονται «Wards 10 Best Interiors & UX». Εκτός λοιπόν από τους τομείς της σχεδίασης, της άνεσης, της ποιότητας των υλικών, της αισθητικής, της εργονομίας και της χρηστικότητας, αξιολογείται και η εμπειρία του χρήστη σε σχέση με τη διασύνδεση.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποδεικνύονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, με τους εσωτερικούς χώρους να είναι το ίδιο εντυπωσιακοί με τις επιδόσεις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Ward’s Auto.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 10 καλύτερα του θεσμού

BMW iX

interior
Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SAV με χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων. Εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία στους τομείς αυτοματοποιημένης οδήγησης, λειτουργίας, συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών. Η iX δημιουργεί μία εμπειρία πολυτελούς κινητικότητας, με την πλήρως επανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική του εσωτερικού, να δημιουργεί μία αίσθηση γενναιόδωρης ευρυχωρίας. 

Ford Maverick

interior

To νέο compact pick-up της Ford προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ και διακρίνεται για τις προηγμένες τεχνολογίες. Η πενταθέσια καμπίνα εκτός από ευρύχωρη είναι και υπερσύγχρονη, διαθέτοντας οθόνη αφής 8" με το infotainment Ford SYNC3 και όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας. 

Genesis GV70

interior

Ένα πολυτελές SUV που αναδεικνύει την αθλητική κομψότητα της μάρκας Genesis και τη δυναμική οδηγική εμπειρία. Το εσωτερικό προβάλλει περαιτέρω την ομορφιά του λιτού και ποιοτικού χώρου και την τεχνολογία αιχμής για συνδεδεμένα οχήματα. 

Jeep Grand Wagoneer

interior

To αυτοκίνητο που θέτει νέα στάνταρ στον όρο «μεγάλο SUV». Ένα επιβλητικό όχημα που διαθέτει 7 διαφορετικές οθόνες: μία οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων, μία ακόμα 12,1’’ στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, μία 10,25’’ στη βάση και μία 10,25’’ μπροστά από τον συνοδηγό! Οι πίσω επιβάτες έχουν μία οθόνη 10,1 ιντσών στη μέση, συν άλλες δύο με διάσταση 10,1’’ εκάστη, στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. 

Kia EV6

interior

To «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρικό crossover με εκπληκτικές επιδόσεις και εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης. Η premium αύρα του εσωτερικού, οι μεγάλες οθόνες, τα βιώσιμα υλικά, τα στιλάτα φινιρίσματα, η «αιωρούμενη» κονσόλα και οι σύγχρονες λύσεις διασύνδεσης, δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο του καλύτερου. 

Lucid Air

interior

Η αμερικανική φίρμα μόλις ήρθε και στην Ευρώπη, με ένα ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο που δεν του λείπει το παραμικρό. Το εσωτερικό του μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές προτάσεις, η δύναμη του ηλεκτρικού συνόλου είναι ανεξάντλητη και οι επιδόσεις «εκρηκτικές».

Mercedes-Benz EQS 580

interior

Με μοναδικό concept για τον εσωτερικό χώρο και ένα επαναστατικό σύστημα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface), το ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο της Mercedes μαγεύει τα πλήθη. Το MBUX Hyperscreen με τις τεράστιες οθόνες που καλύπτουν όλο το ταμπλό, θυμίζει περισσότερο τηλεόραση.

Rivian R1T

interior

Η αμερικανική εταιρεία Rivian με το pick-up R1T τάραξε τα νερά του Ατλαντικού. Φουτουριστικό, άκρως αποδοτικό, ικανό να διασχίσει ποτάμια με νερό ύψους σχεδόν 1 μέτρου, αυτό το όχημα θαρρείς και έχει ξεπηδήσει από κάποια ταινία του Χόλυγουντ. 

Toyota Tundra

interior

Ένα μεγάλο pick-up truck που προορίζεται για την αγορά της Βορείου Αμερικής, με επιβλητική εμφάνιση, πανίσχυρους κινητήρες και μια καμπίνα που θα λατρέψουν οι Αμερικάνοι. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η οθόνη τύπου tablet στο κέντρο και τα μοναδικά καθίσματα με κεντημένο το λογότυπο «TRD Pro» είναι τα απόλυτα highlights.

Volkswagen Golf GTI

interior

Προκάλεσε έκπληξη που μπήκε στη λίστα του θεσμού, καθώς οι Αμερικάνοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα hatchback. Κι όμως, o «βασιλιάς» των GTI στην Ευρώπη τους ενθουσίασε με το εσωτερικό του, τη χαρακτηριστική καρό επένδυση και τη λειτουργία των ψηφιακών μέσων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...