Edition 55: Έτσι γιορτάζει η Mercedes-AMG τα 55 χρόνια της

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι επετειακές εκδόσεις Edition 55 ίσως στο μέλλον να γίνουν συλλεκτικές!

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55 χρόνια από το έτος ίδρυσης της και για αυτόν ακριβώς το λόγο διαθέτει μία σειρά μοντέλων της, συνοδευόμενα από το χαρακτηριστικό «Edition 55». Πρόκειται για ειδικές εκδοχές εκρηκτικών κατασκευών με τα χαρακτηριστικά AMG, που αφορούν λάτρεις των δημιουργιών της γερμανικής εταιρείας, και όχι μόνο. Η αρχή έγινε με τις Α 35 και CLA 35, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι ισχυρότερες A 45 4MATIC και A 45 S 4MATIC, όπως και η CLA 45 και CLA 45 S 4MATIC, τόσο σε κουπέ όσο και σε shooting brake αμάξωμα.

Οι αλλαγές εστιάζονται στην προσθήκη στιλιστικών στοιχείων, τα οποία και διαφοροποιούν την επετειακή εκδοχή με τις υπόλοιπες. Πιο συγκεκριμένα, το αμάξωμα είναι βαμμένο στο μεταλλικό μαύρο cosmos χρώμα ή το λευκό digital white και κοσμείτε από τα λογότυπα «55 Edition». Νέα, και μοναδική για τη συγκεκριμένη περίπτωση σχεδίαση, έχουν οι τροχοί των 19 ιντσών, ενώ ιδιαίτερο και ανασχεδιασμένο είναι το αεροδυναμικό πακέτο των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επιπλέον στοιχεία και νέο splitter, ενώ διαθέτει ευμεγέθης πίσω αεροτομή, διαχύτη στο πίσω μέρος και νέες εισαγωγές αέρα στο πλάι. Και μάλιστα, όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι βαμμένα σε μαύρο gloss γυαλιστερό χρώμα. Όπως αναφέρουν οι τεχνικοί της Mercedes-AMG, όλα τα παραπάνω δεν έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά ξεκάθαρα ουσιαστικό εφόσον έχουν δοκιμαστεί και εξελιχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα της γερμανικής εταιρείας.

Δες εδώ τη νέα Mercedes-AMG C 43 4MATIC των 408 ίππων


Είδες τη νέα Mercedes-AMG E-Class Night Edition;

Το εσωτερικό συνδυάζει δύο βασικά χρώματα, το μαύρο και το κόκκινο. Τα AMG Performance καθίσματα έχουν επένδυση από δέρμα σε διχρωμία κόκκινου και μαύρου, ενώ στο τιμόνι ξεχωρίζει το λόγοτυπο «55 Edition». To τελευταίο το συναντάμε και σε μερικά ακόμα σημεία του εσωτερικού, όπως τα πατάκια του αυτοκινήτου. Όσοι τυχεροί αποκτήσουν τη συγκεκριμένη έκδοση, η Mercedes-AMG θα τους κάνει δώρο και μία ειδική κουκούλα προστασίας, μαύρου χρώματος και με το ασημί λογότυπο της γερμανικής φίρμας να δεσπόζει στο εμπρός μέρος. Η έκδοση 55 Edition θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 και στη Γερμανία κοστίζει επιπλέον 12.614 € για την απλή έκδοση 45 και 14.820 για την εκρηκτική 45 S.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...