Έρχεται τον Ιούλιο το νέο Mazda MX-30 – Δείτε τις τιμές

Ουσιαστικά αναβαθμισμένο, με περισσότερο στυλ και μια καμπίνα που κλέβει τις εντυπώσεις, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα.

  • -
  • -

Το ιδιαίτερο αισθητικά EV μοντέλο της Mazda με τις Freestyle πίσω πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετη φορά, ανανεώθηκε και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Στις ευρωπαϊκές αγορές η MY2022 έκδοση του MX-30 αναμένεται τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα το περιμένουμε και στις ελληνικές αντιπροσωπείες της ιαπωνικής μάρκας.

Το MX-30 διαθέτει πλέον βελτιωμένη απόδοση φόρτισης και λειτουργικότητα τροφοδοσίας, βελτιώσεις στον ήχο του συστήματος μετάδοσης κίνησης EV και νέες επιλογές τόσο στα εξωτερικά χρώματα όσο και στις εσωτερικές επενδύσεις.

mx30

Ο ηλεκτροκινητήρας των 145 ίππων και 265 Nm ροπής λαμβάνει ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 35,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 200 km. Πλέον, υποστηρίζει τριφασική κανονική φόρτιση AC 11 kW, ενώ βελτιωμένη είναι και η απόδοση γρήγορης φόρτισης DC, αυξάνοντας τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να δεχθεί το όχημα από 40 kW σε 50 kW. Με τον τρόπο αυτόν μειώθηκε ο χρόνος γρήγορης φόρτισης DC κατά δέκα λεπτά, σε μόλις 26 λεπτά.

Εντυπωσιακά χρώματα και επενδύσεις

Ο ήχος EV του MX-30 βοηθά τους οδηγούς να αναγνωρίζουν υποσυνείδητα την ποσότητα της ροπής που παράγεται από τη μονάδα ισχύος. Για το 2022, η συχνότητα του ήχου έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω ώστε να είναι παρόμοια με άλλους ήχους που ακούγονται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία, όπως οι τροχοί και ο θόρυβος του ανέμου - έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να αναγνωρίζουν την ποσότητα της ροπής με φυσικό τρόπο χωρίς καμία αίσθηση ότι ο ήχος είναι ασυνήθιστος.

mx30

Εκτός από τους υφιστάμενους χρωματικούς συνδυασμούς εσωτερικού Modern confidence (λευκό) και Industrial vintage (καφέ), το ηλεκτρικό crossover εισάγει τη νέα ολόμαυρη επένδυση Urban expression που φέρνει μια έντονη κομψότητα στη σχεδίαση. Το νέο, ολόμαυρο εσωτερικό αναζωογονείται από γκρι και λευκές πινελιές στην ταπετσαρία τζιν υφάσματος και από τη σκούρα καφέ του φελλού κονσόλα και την επένδυση της λαβής των θυρών.

Ο αριθμός των χρωματικών συνδυασμών πολλών αποχρώσεων έχει αυξηθεί σε τέσσερις, με το «Jet Black» και το νέο «Zircon Sand» της Mazda να προστίθενται στην γκάμα.

mx30

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-60 - Δείτε τιμή & εκδόσεις

Σε συνδυασμό με το ολόμαυρο εσωτερικό «Urban expression», το «Zircon Sand» είναι ένα φυσικό μπεζ εμπνευσμένο από το ζιρκόνιο, το οποίο αντανακλά την κληρονομιά της Mazda στην κατασκευή καλουπιών χύτευσης. Ο δεύτερος νέος συνδυασμός χρωμάτων πολλών αποχρώσεων συνδυάζει αμάξωμα Jet Black και οροφή με ασημί σκελετούς κολόνας και, για άλλη μια φορά, ένα ολόμαυρο εσωτερικό.

mx30

Επιπλέον, ο υφιστάμενος εξωτερικός χρωματικός συνδυασμός πολλών αποχρώσεων Soul Red Crystal συνδυάζεται πλέον και με ένα ολόμαυρο επάνω εξωτερικό για πιο σπορ εμφάνιση.

Πόσο κοστίζει το MX-30 χωρίς την επιδότηση;

Η αισθητική της καμπίνας είναι υπέροχη, προσδίδοντας μια λιτή λάμψη. Μπροστά από το τιμόνι υπάρχει ένας πίνακας οργάνων με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται η οθόνη 8,8 ιντσών, λίγο χαμηλότερα είναι μια ακόμη οθόνη 7΄΄ και στη κονσόλα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό που θυμίζει έπιπλο τέχνης φιλοξενείται το περιστροφικό χειριστήριο για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων.

mx30

Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda MX-30 ξεκινούν στη χώρα μας από τα 39.390 ευρώ. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνουν την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η οποία υπολογίζεται στα 8.000€.

Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές (χωρίς κρατική επιδότηση)

ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Prime Line: 39.390€
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Exclusive Line: 40.290€
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Advantage: 41.090€
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Makoto: 41.790€

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...