Νέο Range Rover Sport: Αυτή είναι η τιμή του στην Ελλάδα

Λίγο μετά την παρουσίαση του Range Rover Sport, δηλαδή της πιο «αθλητικής» έκδοσης του βρετανικού μοντέλου, το φως της δημοσιότητας βλέπει και τιμοκατάλογος του μοντέλου.

  • -
  • -

Το Range Rover Sport καταφέρνει να συνδυάσει την πολυτέλεια και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του κανονικού Range Rover, με πολύ πιο δυναμική συμπεριφορά και επιδόσεις. Χαρακτηριστικά, στην έκδοση P530 που είναι η ταχύτερη χρησιμοποιεί V8 κινητήρα βενζίνης 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται μόλις σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h.

Range Rover Sport

Επενδύοντας ακόμη περισσότερο σε ένα φιλόξενο περιβάλλον για οδηγό και επιβάτες, η Land Rover προίκισε το Range Rover Sport με μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη καμπίνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος της ήταν η επίτευξη του συνδυασμού δυναμικής πολυτέλειας. Τι σημαίνει αυτό; Τεχνολογία και premium αίσθηση χωρίς το «βαρύ» luxury στοιχείο, για να συνάδει με τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (13,7 ίντσες) σχεδιάστηκε με ακρίβεια για να πληροφορεί άριστα τον οδηγό και το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro ενσωματώνεται σε μια μεγάλη οθόνη αφής 13,1 ιντσών που δείχνει να αιωρείται. Στην πράξη αποτελεί μια φυσική συνέχεια της κεντρικής κονσόλας και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ομαλό, προσφέροντας ένα τακτοποιημένο design.

Δείτε ακόμα: Παντοδύναμο και επιβλητικό: Αυτό είναι το νέο Range Rover Sport [video]

Εγκαταλείποντας την άσφαλτο, δράση αναλαμβάνει το σύστημα Terrain Response 2. Τα προγράμματα οδήγησης επιδρούν σε κάθε μέρος του αυτοκινήτου για να το μεταμορφώσει σε ένα… άτρωτο εκτός δρόμου άρμα. Με τα μπλοκέ διαφορικά η πρόσφυση που εξασφαλίζεται είναι δεδομένη και η αερανάρτηση μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά 135 χιλιοστά ακόμη, για να μπορεί να περάσει από κάθε εμπόδιο. Το Adaptive Off-Road Cruise Control είναι ένα σύστημα διατήρησης της ταχύτητας εκτός δρόμου που αναλύει τα δεδομένα από τους αισθητήρες και δίνει κίνηση εκεί ακριβώς που πρέπει και στο σωστό ποσοστό, ώστε να περάσει από το εμπόδιο.

Οι τιμές των εκδόσεων diesel ξεκινούν από τις 111.115 ευρώ, εκείνες με καύσιμο τη βενζίνη από τις 168.767 ευρώ, οι plug-in υβριδικές είναι οι φθηνότερες ξεκινώντας από τις 110.235 ευρώ, ενώ η κορυφαία με τους 530 ίππους ξεκινά από τις 168.767 ευρώ.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της Jaguar Land Rover (αρχείο pdf)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...