Ρομπότ-καλλιτέχνης, ζωγραφίζει αυτοκίνητα σε 30’ [Video]

Φανταστείτε ένα ρομπότ να βάφει ένα αυτοκίνητο με ακρίβεια εκτυπωτή.

  • -
  • -

Η τεχνολογία έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο στάδιο που πιθανότατα η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών που υπάρχουν εκεί έξω να μπορεί να γίνει χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από άνθρωπο. Οι αυτοματισμοί και η τεχνητή νοημοσύνη γίνονται εξυπνότεροι καθημερινά και η τεχνολογία PixelPaint της ABB Robotics αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα. Το να πούμε απλά ότι μπορεί να βάψει με ακρίβεια εκτυπωτή τελευταίας γενιάς δεν είναι δίκαιο απέναντι στις πραγματικές ικανότητες που κατέχει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Γι’ αυτό το λόγο, η εταιρεία χρησιμοποίησε τα ρομπότ της για να δημιουργήσει τέχνη πάνω σε αυτοκίνητα.

2

Σε συνεργασία με καλλιτέχνες δημιουργήθηκαν δύο σχέδια τα οποία στην συνέχεια τα ρομπότ θα έβαφαν πάνω στην επιφάνεια ενός οχήματος με απόλυτη ακρίβεια. Παρά την περίπλοκη φύση και των δύο σχεδίων, η τεχνολογία της ABB μπόρεσε να τα αποτυπώσει με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση σε λιγότερο από 30 λεπτά το κάθε ένα. Η ταχύτητα αυτή οφείλεται στα 1.000 ακροφύσια που βρίσκονται στην κεφαλή του εκτυπωτή, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν το χρώμα τόσο κοντά στην επιφάνεια που γίνεται με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς να λερώνεται τίποτα άλλο εκτός από το σημείο που βάφεται. Αυτό από μόνο του επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν κατά 60% τον χρόνο και το κόστος που χρειάζεται για την βαφή ενός οχήματος.

3

Η BMW, η οποία παρουσίασε μία παρόμοια τεχνολογία πέρυσι δήλωσε πως ο συγκεκριμένος τρόπος βαφής ακριβείας θα της επέτρεπε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 6.000 mWh ανά έτος, ενώ το οικολογικό αποτύπωμα του βαφείου της θα μειωνόταν κατά σχεδόν 2.000 τόνους.

Δείτε το εντυπωσιακό video παρακάτω

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...