H Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων!

Η Mercedes-AMG θα αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα ένα πρωτότυπο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εκρηκτικές επιδόσεις

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει χαράξει συγκεκριμένη στρατηγική για το μέλλον, με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ola Kallenius, μίλησε στους Financial Times και επιβεβαίωσε πως από το 2025 και έπειτα η Mercedes-Benz θα κατασκευάζει πλατφόρμες αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Παράλληλα, αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα στο… «παιχνίδι» της ηλεκτροκίνησης θα μπει και η Mercedes-AMG. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί στο κοινό ένα σπορ πρωτότυπο, το οποίο και θα αποτελέσει τη βάση για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων που θα περάσει στη γραμμή παραγωγής το 2025.

Ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε συγκεκριμένα: «Την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλύψουμε πως θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων με την υπογραφή της AMG. Κάντε υπομονή και θα πάρετε μία γεύση από το μέλλον της AMG με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση.» Λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου δεν έγιναν γνωστές, αλλά είναι δεδομένο ότι θα βασίζεται σε μία καινούργια πλατφόρμα. Όμως, ο σχεδιαστής της Mercedes-Benz, Gordon Wagener, φρόντισε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον με ένα σκίτσο, το οποίο απεικονίζει το περίγραμμα ενός αυτοκινήτου και ουσιαστικά επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του πρωτοτύπου την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ MERCEDES-BENZ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ 1.000 KM ΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ!  

Αναμφίβολα, η πρώτη αίσθηση είναι πως αντλεί έμπνευση από την Mercedes-Benz Vision EQXX, με την οποία μοιάζει να μοιράζεται κοινά στοιχεία στο εμπρός και ιδιαίτερα πίσω μέρος. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Markus Shafer, έχει επιβεβαιώσει πως όλα τα μοντέλα της σειράς EQ θα προσφέρονται και σε εκδόσεις που έχουν δεχθεί τις περιποιήσεις της AMG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...