Οι μεγαλύτερες ευθείες του κόσμου - έως και 2 φορές το Αθήνα-Θεσ/νίκη!

Αν είσαι από τους οδηγούς που βαριούνται τις στροφές και περιμένουν με αγωνία την επόμενη ευθεία, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Αν όχι, τότε γιατί να μην ικανοποιήσεις την περιέργειά σου;

  • -
  • -

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες οδηγών. Εκείνοι που τους αρέσει να πηγαίνουν σε δρόμους με όσο γίνεται περισσότερες στροφές και εκείνοι που προτιμούν ατέλειωτες ευθείες. Όμως ακόμα και αυτοί που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, μάλλον θα βαρεθούν αν οδηγήσουν σε έναν από τους δρόμους που ακολουθούν, γιατί το μήκος τους ξεπερνάει κατά πολύ όποιον αριθμό και αν φανταστείς, ενώ οι στροφές λάμπουν διά της απουσίας τους. Έτσι, το τιμόνι μένει καρφωμένο γύρω από τη θέση της ευθείας για ώρες, οι οποίες σίγουρα για πολλούς που θα βρεθούν εκεί, θα περάσουν πολύ βασανιστικά.

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι πέντε μεγαλύτερες ευθείες του πλανήτη.

5. Β71-Αυστραλία

Ευθεία

Ξεκινώντας αντίστροφα, για να βρούμε την πέμπτη μεγαλύτερη ευθεία του πλανήτη πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία. Εκεί βρίσκεται ο δρόμος B71 ή Mitchell Highway. Έχει συνολικό μήκος 191 km και στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο εντελώς ευθεία κομμάτια. Το πρώτο είναι 71 km Και το δεύτερο 120 km. Ανάμεσά στους παρεμβάλλεται μόνο ένα κομμάτι 2,3 km επειδή ο δρόμος περνάει μέσα από μία πόλη.

4. ND-46 W-Ηνωμένες Πολιτείες

Ευθεία

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η χώρα είναι διάσημη για τους πολλούς δρόμους χωρίς στροφές που διαθέτει. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο ND-46 W στη Βόρεια Ντακότα. Ενώνει τις πόλεις Oxbow και Streeter έχοντας μήκος 194 km.

3. Ruta Mayor Pablo Lagerenza-Mariscal José Félix Estigarribia-Παραγουάη

Ευθεία

Ακριβώς στη μέση της λίστας με μία ευθεία 207 km συναντάμε την Παραγουάη. Τηρώντας την παράδοση των ισπανόφωνων χωρών για μεγάλα ονόματα, ο εν λόγω δρόμος έχει 8 λέξεις στην ονομασία του, η οποία είναι ουσιαστικά τα ονόματα των δύο πόλεων που βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος του. Αν αρχίσεις να τις προφέρεις στην αρχή του ταξιδιού, οριακά προλαβαίνεις να τελειώσεις τη φράση σου μέχρι την επόμενη στροφή.

2. Highway 10-Σαουδική Αραβία

Ευθεία

Ένα βήμα πριν την κορυφή βρίσκεται ο Highway 10 στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο αφήνεις το τιμόνι στη θέση της ευθείας όταν ξεκινήσεις από την πόλη Haradh και το πιάνεις ξανά μετά από 255 km, όταν φτάσεις στην πόλη Al Batha (ή το αντίθετο, ανάλογα προς ποια κατεύθυνση ταξιδεύεις).

Δείτε ακόμα: 7 ρολόγια (πολύ) πιο ακριβά από την Bugatti Chiron

1. Highway 85-Σαουδική Αραβία

Ευθεία

Μπορεί όλες οι παραπάνω ευθείες να φαντάζουν μεγάλες, όμως δείχνουν σα δρόμοι γειτονιάς μπροστά στον Highway 85. Αναμενόμενα βρίσκεται και αυτός στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Με μήκος 1.116 km, αν ήταν στην Ευρώπη μπορεί να περνούσε εύκολα από 5-10 χώρες, όμως εκεί απλά ενώνει δύο πόλεις, την Jubail και την Turaif. Αν και στην πραγματικότητα έχει κάποιες πραγματικά ανεπαίσθητες καμπές ώστε να μην κοιμηθεί ο οδηγός, στην πραγματικότητα λογαριάζεται περισσότερο ως ευθεία και όχι άδικα. Σίγουρα ο εν λόγω δρόμος θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για τους πολλούς κατόχους supercars hypercars που υπάρχουν στη χώρα, όμως η αστυνόμευση είναι αυστηρή και τα όρια τηρούνται από όλους. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι από τη μία άκρη ως την άλλη διαρκεί κάτι παραπάνω από 11 ώρες.

Εσύ θα άντεχες να ταξιδεύεις για 11 ώρες σε μία ατέλειωτη ευθεία ή θα σε έπαιρνε ο ύπνος στο τιμόνι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...