Είναι η Mercedes «The Flip» το πιο άσχημο αυτοκίνητο που είδες σήμερα;

Εάν αναρωτήθηκες ποτέ πως θα ήταν το παιδί μίας GT 4-door και μίας G-wagon, ιδού!

  • -
  • -

Κάποια ερωτήματα μάλλον καλό είναι να μένουν αναπάντητα. Διαφορετικά προκύπτουν αυτοκίνητα όπως το «The Flip». Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Mercedes-AMG και του γνωστού τραγουδιστή will.i.am. Θα παρουσιαστεί επίσημα στο Grand Prix αυτής της εβδομάδας στο Μαϊάμι με την ιδέα πίσω από αυτό να είναι η βοήθεια κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στις τέχνες και την εκπαίδευση.

Το μοναδικό concept βασίζεται σε μία AMG GT 4-door coupe, κάτι που δεν είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή, εκτός και αν το κοιτάξεις από πίσω. Οι 4 «φυσιολογικές» πόρτες του αρχικού μοντέλου έχουν αντικατασταθεί από 2 ανάποδες suicide πόρτες, τύπου Rolls-Royce. Αν και αυτή η μετατροπή από μόνη της μοιάζει εντυπωσιακή, περνώντας στο εμπρός μέρος του οχήματος, εκεί είναι που αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι ακριβώς βλέπεις.

front

Λόγο για αυτή τη σύγχυση αποτελεί η μάσκα που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από την G-Class. Η τετραγωνισμένη φύση του συγκεκριμένου μπροστινού είναι τουλάχιστον «περίεργη» όταν βρίσκεται το τέλος ενός τεράστιου χαμηλού καπό και συνδυάζεται με έναν προφυλακτήρα που θυμίζει την GT 4-door και ένα σήμα το αστέρι του οποίου έχει μετατραπεί σε στόμα αρκούδας. Όχι δεν κάνουμε πλάκα, απλά δείτε τις φωτογραφίες. Οι τροχοί εμπνευσμένοι από τις AMG της δεκαετίας του ’90.

Το έμβλημα μάλιστα που κοσμεί τόσο τη μάσκα όσο και τα κέντρα των τροχών έχει και δικιά του ονομασία, αλλά και κολεξιόν με τίτλο «Bear Witness». Μέρος των εσόδων από αυτή, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο στο Mercedes-AMG Experience Center στο Μαϊάμι, αλλά και online, θα πάνε στον οργανισμό i.am/Angel Foundation, για τον σκοπό που αναφέραμε παραπάνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...