Έρχεται το Μητρώο Φορτιστών, με θέση, κόστος και διαθεσιμότητα κάθε σημείου

Μητρώο με όλους τους φορτιστές της χώρας θα δημιουργήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανάμεσα σε άλλες ενέργειες για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

  • -
  • -
Έρχεται το Μητρώο Φορτιστών, με θέση, κόστος και διαθεσιμότητα κάθε σημείου

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί Μητρώο φορτιστών στο οποίο θα μπορεί κάποιος να βρει όλους τους σταθμούς φόρτισης της χώρας και μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως η χρέωση και αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία στο σημείο.

Δείτε ακόμα: Βρείτε εδώ όλα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Επιπλέον, δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για τα συνεργεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τους τεχνίτες που θα αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους, ώστε να λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κανόνες.

Δείτε όσα δήλωσε ο Υφυπουργός

Μητρώο

«Με υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών που θα λειτουργήσει σύντομα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορεί να μάθει ανά πάσα στιγμή σε πόση απόσταση από το σημείο που βρίσκεται υπάρχει φορτιστής, το κόστος ανεφοδιασμού, ακόμη και αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία στο σημείο.

Πρόκειται για νέες εφαρμογές που βελτιώνουν την υποστήριξη της χρήσης του ηλεκτροκίνητου οχήματος και συμβάλλουν στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημιούργησε το  θεσμικό πλαίσιο για τα συνεργεία υψηλής τάσης και αναμένεται επίσης, η κατάρτιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνεργείων, ώστε να εκλείψουν και περιπτώσεις με προβλήματα αδειοδότησης.

Επιπλέον, έχει ήδη διαμορφωθεί το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο για τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, το οποίο προωθείται και έχει αξία ότι αναφερόμαστε σε μια νέα επαγγελματική ειδίκευση με πολλές προοπτικές απασχόλησης.

Θυμίζω ότι το 2014 είχαμε θεσπίσει για πρώτη φορά το πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου φορτιστών. Δυστυχώς, πέρασαν 4μιση χρόνια στασιμότητας και ήρθε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει επανεκκίνηση στην ηλεκτροκίνηση.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 1.200 φορτιστές στους αυτοκινητόδρομους και σε πολλά πρατήρια, κυρίως στις πόλεις. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί πολύ αν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νόμου για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Έχουν την ευκαιρία για να αναζητήσουν πόρους από το Πράσινο Ταμείο και να εγκαταστήσουν φορτιστές σε δημόσιους χώρους.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...