ABT Audi RS Q8 Signature Edition: Το SUV των 800 ίππων [video]

Μια υπερταχεία της ασφάλτου, ένα πληθωρικό, πανέμορφο και απίστευτα δυνατό SUV που κοντράρει τα κορυφαία supercars.

  • -
  • -

Απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν κάτι ξεχωριστό και έχουν προφανώς την οικονομική δυνατότητα για να το αποκτήσουν. Φέρει την υπογραφή του γερμανικού βελτιωτικού οίκου ABT Sportline και βασίζεται στο RS Q8 της Audi.

Η νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση της ABT ονομάζεται RS Q8 Signature Edition και διακρίνεται για την εκπληκτική εμφάνιση του αμαξώματος και την απίστευτη ισχύ. Βαμμένο σε ένα καταμαύρο χρώμα, με τεράστιες μαύρες ζάντες Singature 23 ιντσών, ακόμη μεγαλύτερους προφυλακτήρες, νέα σπόιλερ και αρκετό carbon, το γερμανικό SUV μαγεύει τα βλέμματα.

abt

Στο εσωτερικό, το Alcantara, το δέρμα, τα ανθρακονήματα, τα custom λογότυπα, τα σπορ καθίσματα, τα έντονα διακοσμητικά και οι ψηφιακές οθόνες, δημιουργούν ένα ονειρικό κόσμο, κυρίως για τον οδηγό.

Αυτό το RS Q8 κάνει τα 0-100 σε 3,2 sec

Οι μηχανικοί της ABT κατάφεραν χάρη σε επεμβάσεις στο intercooler και στη μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, να αυξήσουν την ισχύ του V8 4.0 twin turbo κατά 200 hp σε σχέση με την εργοστασιακή εκδοχή. Το RS Q8 Signature Edition αποδίδει 800 PS και 1.000 Nm ροπής, με τον μπρουτάλ ήχο της νέας εξάτμισης που πρόσθεσε ο οίκος να ηχεί στα αυτιά σαν μελωδία.

abt

Το αυτοκίνητο στέκεται στον δρόμο σαν…τρένο, μαζεύοντας τα χιλιόμετρα με εκπληκτικούς ρυθμούς. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,2 sec – έναντι 3,8΄΄ του εργοστασιακού RS Q8 – με τη βελόνα του κοντέρ να ανεβαίνει πάνω από τα 315 km/h. Όσο για τα φρένα, είναι απλά υπέροχα.

Δείτε εδώ ποιο είναι το πιο ακριβό μοντέλο της Audi στην Ελλάδα

Η ABT Sportline δεν έκανε καμία αναφορά στην τιμή του RS Q8 Signature Edition, παρά μόνο πως θα το αποκτήσουν μόλις 96 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Με βάση όμως τα περίπου 130.000 ευρώ που ζητάει η Audi στη Γερμανία για την εργοστασιακή εκδοχή, αυτή υπολογίζουμε ότι αγγίζει τα 200.000 €.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...