Είναι δυνατόν η Mercedes να βγάλει από ένα 2λιτρο κινητήρα 600 ίππους;

Η νέα γενιά της AMG C 43 αναμένεται διαλύσει τα χρονόμετρα. Η δύναμη του αυτοκινήτου θα είναι απίστευτη.

  • -
  • -

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser video του διαδόχου της AMG C 43, ενός sport sedan αυτοκινήτου που αναμένεται να προκαλέσει θαυμασμό με την ισχύ και τις επιδόσεις. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος, με την εταιρεία να αφήνει να εννοηθεί πως θα μπορεί να κινηθεί και ηλεκτρικά.

Χάρη στη φροντίδα των μυστών του περίφημου Affalterbach, η κορυφαία έκδοση της C-Class ενσωματώνει ένα αεροδυναμικό bodykit που αναδεικνύει όλο τον δυναμισμό του αμαξώματος. Το ίδιο σπορ αλλά με υψηλές δόσεις κομψότητας και πολυτέλειας θα είναι και το εσωτερικό.

Δίλιτρο μοτέρ με ηλεκτρική υποβοήθηση

Τη διαφορά ωστόσο θα κάνει το μηχανικό σύνολο του διαδόχου της C 43 AMG. Όπως φημολογείται, κάτω από το καπό συνεχίζει να βρίσκεται ο γνωστός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0 Turbo. Το μοτέρ ωστόσο συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, με την ισχύ του να ξεπερνά κατά πολύ τους 421 ίππους της τωρινής AMG A45 S.

Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα Mercedes SL με τους 585 ίππους

Ορισμένα γερμανικά Μέσα κάνουν λόγο ακόμη και για 600 PS, με τη δύναμη να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Φυσικά, δεν θα λείπει το σύστημα τετρακίνησης και η ενεργή τετραδιεύθυνση.  

Όσο για την επίσημη ονομασία του μοντέλου, επικρατεί μυστήριο. Κάποιοι ισχυρίζονται πως το C 43 θα αντικατασταθεί με το AMG C45 S ή ακόμη και με το C 53 AMG. Τι τελικά ισχύει, θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζει η ώρα της επίσημης πρεμιέρας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το teaser βίντεο

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...