Απίστευτη φωτιά σε λεωφορείο φυσικού αερίου, δεν έσβηνε με τίποτα [video]

Το λεωφορείο έγινε πραγματικά στάχτη και εκτοξεύει τρομακτική φλόγα προς τρεις κατευθύνσεις, όπως φαίνεται από το video.

  • -
  • -

Τα λεωφορεία φυσικού αερίου αποτελούν μια καλή λύση για τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ρυπαίνουν σημαντικά λιγότερο από τα diesel, ο ανεφοδιασμός τους είναι φθηνότερος και συγκριτικά με τα ηλεκτρικά, δεν χρειάζεται αναμονή ωρών για τη φόρτιση των μπαταριών, ούτε περιορίζουν με την αυτονομία τους. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν αποδείξει πως είναι ασφαλή και τα περιστατικά φωτιάς που έχουν καταγραφεί είναι λίγα. Όταν συμβαίνει όμως, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό και επικίνδυνο. Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένα, όπως και στην Ιταλία, από όπου και προέρχεται το παρακάτω video.

Ένα Iveco Irisbus Cityclass έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι κύριες εστίες εντοπίζονται στην οροφή, εκεί που βρίσκονται οι δεξαμενές του φυσικού αερίου. Η φωτιά εκτοξεύεται προς τρεις κατευθύνσεις ακολουθώντας τη διαρροή του CNG και το θέαμα είναι τρομακτικό. Μάλιστα οι προσπάθειες κατάσβεσης αποδείχθηκαν μάταιες και οι φλόγες κατασπάραξαν το λεωφορείο μέχρι να μην έχουν πια τίποτα να κάψουν. Τελικά έμεινε ένα ταλαιπωρημένο κουφάρι και κάθε άλλο μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε ακόμη: Tesla τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που φόρτιζε

Ευτυχώς το λεωφορείο δεν μετέφερε ούτε έναν επιβάτη. Μόνο ο οδηγός βρισκόταν μέσα τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, ο οποίος ευτυχώς, πρόλαβε να βγει και να τρέξει σε ένα ασφαλές σημείο. Από το video βλέπουμε ότι οι φλόγες έκαιγαν με μανία και αν υπήρχαν επιβαίνοντες, τότε τα πράγματα θα ήταν αρκετά δύσκολα. Ευτυχώς μόνο το λεωφορείο «την πλήρωσε» και προφανώς, θα πεταχτεί στα σκουπίδια καθώς τίποτα δεν σώζεται πλέον για χρήση από άλλο όχημα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Perugia της Ιταλίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...