Έχεις δει πουθενά το πρώην αφεντικό της Renault; Καταζητείται παντού!

O Carlos Ghosn έχει πλήθος κατηγοριών να τον βαραίνουν και οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

  • -
  • -

Σίριαλ είχε γίνει η υπόθεση του Carlos Ghosn λίγο καιρό πριν, όταν βγήκε στην επιφάνεια πως το αφεντικό της Renault-Nissan είχε διαπράξει διάφορα οικονομικά εγκλήματα. Οι ιαπωνικές αρχές ήταν αμείλικτες απέναντί του, ο Ghosn όμως κατάφερε να διαφύγει στον Λίβανο ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης σε ιδιωτικό τζετ και να γλιτώσει από τις ποινές. Ο φάκελος της υπόθεσής του όμως δεν έχει κλείσει ακόμη και οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα, το όνομα του πρώην αφεντικού της Renault συνδέεται με ύποπτες ροές χρημάτων που κατέληγαν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Suhail Bahwan Automobiles με έδρα το Ομάν. Υποστηρίζεται ότι ο Carlos Ghosn έχει σχέση με τα τεράστια ποσά που έφευγαν προς τη Μέση Ανατολή, ενώ αγοράστηκε και ένα πολυτελές γιοτ των 120 ποδιών. O Ghosn συνεχίζει να βρίσκεται στον Λίβανο.

Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση ζητούσε η Nissan από τον Carlos Ghosn

Ο δικηγόρος του έσπευσε να δηλώσει πως ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Δήλωσε ότι οι αποδείξεις για την αθωότητά του έχουν ήδη προσκομιστεί και παραμένουν στη διάθεση του γαλλικού δικαστικού συστήματος σε οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα, εκπρόσωπος του Carlos Ghosn δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου του προκαλεί έκπληξη «αφού ο Carlos Ghosn πάντα συνεργαζόταν με τις γαλλικές αρχές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Θυμίζουμε ότι ο Γαλλολιβανέζος ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Από τις αρχές του 2019 και μετά, όταν δηλαδή το όνομά του άρχισε να μπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις, αποσύρθηκε από την ηγεσία της Renault.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...