Μικρομεσαία οικογενειακά: Hyundai i30 ή Toyota Corolla; Δείτε τι ψηφίσατε

Δύο πακέτα που ζητούν λίγα συγκριτικά με αυτά που προσφέρουν. Το Hyundai i30 και η Toyota Corolla στήθηκαν αντιμέτωπα και αυτό είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σας!

  • -
  • -

Στην αναζήτηση νέου οικογενειακού αυτοκινήτου το Hyundai i30 και η Toyota Corolla συγκεντρώνουν έντονο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους αγοραστές. Κάθε ένα έχει να επιδείξει τα δικά του πλεονεκτήματα, ενώ αν ορίσουμε μια τιμή στις 22.500 € (πάνω-κάτω) αγοράζουμε δύο πληρέστατες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Επιλέξαμε την υβριδική έκδοση της Corolla των 122 ίππων με τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων, τον ηλεκτροκινητήρα και το αυτόματο σασμάν e-CVT για να τη θέσουμε αντιμέτωπη με το Hyundai i30 στην τούρμπο τετρακύλινδρη έκδοση με κινητήρα 1.5 λίτρων, 160 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Η διαφορά στην ισχύ είναι μεγάλη αλλά το Hyundai αποδεικνύεται και φθηνότερο. Η έκδοση εξοπλισμού Premium κοστολογείται 22.190 € και η Corolla Hybrid στην έκδοση Active, στις 22.570 €. Το κέρδος για όποιον επιλέξει το ιαπωνικό hatchback είναι η κατανάλωση, οι χαμηλότεροι ρύποι, η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω χαμηλών ρύπων και η ελεύθερη είσοδος στον δακτύλιο. Παραθέτοντας κάποια από τα «όπλα» των δύο προτάσεων σας ρωτήσαμε αν θα ήσασταν διατεθειμένοι να έχετε μερικά έξοδα περισσότερα για χάρη των 160 ίππων και τελικά, η πλειοψηφία προτίμησε το Hyundai.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του poll

  • Hyundai i30 1.5 T-GDI 160 PS 7DCT Premium: 59%
  • Toyota Corolla 1.8 Hybrid e-CVT 122 PS Active: 41%

H πρόταση από τη Νότια Κορέα κατάφερε να κερδίσει στη συγκεκριμένη μονομαχία χάρη στον ισχυρότερο κινητήρα και την πληρότητα του εξοπλισμού του. Αμφότερες οι εταιρείες συνοδεύονται από μια πολύ καλή φήμη αξιοπιστίας, οπότε ο κόσμος τις εμπιστεύεται, ενώ οι εγγυήσεις είναι γενναιόδωρες με πενταετή κάλυψη για το i30 (χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό) και εξαετή για την Corolla (ή 180.000 χλμ). Ως ένα έξτρα «παράσημο» για το Hyundai να πούμε πως όταν φτιάχνουμε τέτοιες «μονομαχίες», σπάνια… χάνει ένα Toyota, κάτι που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το επίτευγμα του i30.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Σημειώνουμε, ότι τα ποσοστά ισχύουν κατά τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...