Πάσχα στα Μετέωρα: Πόσο θα κοστίσει;

Η επαφή με το μεγαλείο της φύσης είναι μαγευτική. Δικαιολογημένα, τα Μετέωρα αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Οι φωτογραφίες από τα Μετέωρα που κοσμούν τους λογαριασμούς στα social media δίνουν το στίγμα. Χιλιάδες ταξιδιώτες επισκέπτονται αυτό το γεωλογικό θαύμα το οποίο βρίσκεται πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Το δέος που νιώθει ο επισκέπτης μόλις αντικρίσει αυτούς τους τεράστιους κάθετους βράχους από ψαµµίτη που στην κορφή τους φωλιάζονται τα ξακουστά μοναστήρια είναι μοναδικό.

Στην Καλαμπάκα και τις γύρω περιοχές, τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους των εορτών, τα αυτοκίνητα πάνε κι έρχονται. Το Πάσχα αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Οι οδηγοί ωστόσο, ειδικά αυτοί που θα εκκινήσουν από Αθήνα, θα δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό για καύσιμα, καθώς οι τιμές παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δείτε εδώ το κορυφαίο supermini που βγαίνει σε βενζίνη, diesel, υβριδικό και LPG

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, το λίτρο της βενζίνης κοστίζει πάνω από 2 ευρώ και του diesel είναι στο 1,8€/lt.  

Πόσο θα κάψεις με ένα αυτοκίνητο βενζίνης για Μετέωρα

Ας υποθέσουμε πως διαθέτεις ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που καταναλώνει κατά μέσο όρο 7,5 lt βενζίνης ανά 100 km. Η διαδρομή από Αθήνα για Μετέωρα ανέρχεται στα 347 km. Για να φτάσεις απαιτούνται περίπου 4 ώρες και θα καταναλώσεις περίπου 26,05 lt καυσίμου. Με απλά μαθηματικά και αν υπολογίσουμε πως η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 2,05€ θα χρειαστεί να πληρώσεις 52-53 ευρώ. Όσο για τα διόδια ανέρχονται στα 17,95 ευρώ.  

Οι παραπάνω τιμές αφορούν μόνο το πήγαινε. Συνυπολογίζοντας και την επιστροφή, το συνολικό κόστος αγγίζει τα 140 ευρώ.

Αν πάω με diesel πόσα θα γλυτώσω;

Στην περίπτωση που επισκεφθείτε τα Μετέωρα με ένα αυτοκίνητο πετρελαίου που καίει 5 lt/100 km τότε το κόστος θα μειωθεί αισθητά. Συγκεκριμένα, για καύσιμο θα δώσετε 62€ για το πήγαινε – έλα, καταναλώνοντας περίπου 34-36 lt συνολικά. Τα διόδια παραμένουν ίδια για το ταξίδι, δηλαδή 35,9€. Υπολογίζοντας το σύνολο, η εξόρμηση θα στοιχίσει 98€ για πετρέλαιο και το αντίτιμο στους σταθμούς των διοδίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...