Αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris!

Η Toyota επιταχύνει την εξέλιξη ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων για το GR Yaris!

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα είχε κυκλοφορήσει μία φήμη πως η Toyota ετοιμάζεται να εφοδιάσει με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το GR Yaris. Θα αποτελεί μία εναλλακτική του παραδοσιακού χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων και σίγουρα δεν πρόκειται να το αντικαταστήσει. Όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η Toyota έχει επιταχύνει την εξέλιξη του νέου αυτόματου κιβωτίου, και μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Shigeru Hayakawa να έχει ήδη πάρει μία γεύση από το νέο σύστημα μετάδοσης.

ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ GR YARIS ΤΩΝ 116 ΙΠΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα νεότητας

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών, το αυτόματο GR Yaris αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Συγκεκριμένα, η απόκριση του στην επιλογή μεγαλύτερης ή και μικρότερης σχέσης, δεν ήταν τόσο άμεση και γρήγορη όσο θα ήθελαν οι τεχνικοί της Toyota. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, εξελίσσει ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παράλληλα, στη χειροκίνητη λειτουργία το αυτόματο κιβώτιο του GR Yaris θα αλλάζει σχέσεις σύμφωνα με την λογική των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Κάτι που σημαίνει ότι τραβώντας προς τα πίσω τον επιλογέα θα ανεβάζει ταχύτητα, ενώ σπρώχνοντας προς τα εμπρός θα επιλέγει μικρότερη σχέση.

Η Toyota σκοπεύει να συνεχίσει την εξέλιξη του νέου κιβωτίου και το καλοκαίρι, τσεκάροντας ουσιαστικά την αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένεται να το παρουσιάσει επίσημα προς το τέλος του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...