Alfa Romeo Spider με «ηλεκτρική» καρδιά (video)

Τάση ή μόδα της εποχής, η αλήθεια είναι πως η μετατροπή κλασσικών μοντέλων σε αμιγώς ηλεκτρικά αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές.

  • -
  • -

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί (μαζί με τα SUV) τη σημαντικότερη τάση της εποχής, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι μετατροπές κλασσικών μοντέλων σε αμιγώς ηλεκτρικά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί μία Alfa Romeo Spider, η οποία και εφοδιάστηκε με έναν ηλεκτροκινητήρα της NetGain.

Κάτω από το εμπρός καπό, το κλασσικό ιταλικό μοντέλο φιλοξενούσε έναν δίλιτρο κινητήρα απόδοση 126 ίππων και ροπή 166 Nm. Μετά τη μετατροπή, η τιμή ισχύος παρέμεινε ίδια, αλλά η ροπή αυξήθηκε σημαντικά. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 35 kWh, οι οποίες και είναι δανεισμένες από ένα Tesla Model S. Μάλιστα, για να διατηρηθεί η ιδανική κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο εμπρός και πίσω μέρος. Μάλιστα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό βίντεο, το βάρος του αυτοκινήτου δεν έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής! Και όσον αφορά την αυτονομία, μπορεί να διανύσει περίπου 200 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τη σχετική παρουσίαση, με τον δοκιμαστή του να αναφέρει χαρακτηριστικά πως σε μεγάλο βαθμό του θύμισε Mazda MX-5! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...