Ντίζελ οικογενειακό χωρίς τέλη κυκλοφορίας, πορτμπαγκάζ 600 λίτρα και 23.000 € - Ποιο είναι;

Στο εσωτερικό κάθονται «σταυροπόδι» ακόμα και οι ψηλότεροι και ο σύγχρονος πετρελαιοκινητήρας αρκείται σε ελάχιστο καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα.

  • -
  • -

Αν υπάρχει μια κατηγορία αγοραστών αυτοκινήτου με πραγματικά πολλές ανάγκες, είναι σίγουρα όσοι αναζητούν οικογενειακό. Χρειάζονται χώρους για να ταξιδεύουν άνετα, λογική κατανάλωση ώστε ο προϋπολογισμός των ταξιδιών να παραμένει σε εφικτά επίπεδα, ασφάλεια για να μεταφέρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και πολλές φορές, λογική τιμή αγοράς.

Τα SUV μοιάζει να έχουν μονοπώλιο, ωστόσο δεν είναι έτσι. Υπάρχει ένας πολύ δυνατός παίκτης από την πεντάθυρη κατηγορία που τα καταφέρνει όλα τέλεια και όποιος μπορεί να ξεπεράσει το φορολογικό εμπόδιο που συνεπάγεται ο κινητήρας 2.0 λίτρων στη χώρα μας, θα απολαύσει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα του είδους.

Πρόκειται για το Skoda Octavia Grand Coupe με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI στη βασική του μορφή. Αποδίδει 116 ίππους και -κυρίως- 300 Nm ροπής που περνούν στους εμπρός τροχούς από ένα χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργοστασίου η μέση κατανάλωση κατά το πρότυπο WLTP ορίζεται στα 4,1 λίτρα πετρελαίου ανά 100 km και οι εκπομπές ρύπων, στα 108 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Το τελευταίο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας και το σήμα του είναι μηδενικό. Αυτό αντισταθμίζει την υποχρέωση πληρωμής του φόρου πολυτελείας που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανέρχεται στα 440 €.

Στις οικογενειακές υποχρεώσεις ανταποκρίνεται τέλεια αφού η καμπίνα μπορεί με άνεση να φιλοξενήσει ακόμη και πέντε ενήλικες επιβάτες. Ο αχανής χώρος αποσκευών των 600 λίτρων είναι σίγουρο ότι θα χωρέσει ο,τι κι αν ζητήσετε, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε πλειάδα αποθηκευτικών χώρων σε έξυπνα σημεία αναβαθμίζοντας σημαντικά την καθημερινή χρηστικότητα.

Ο πετρελαιοκινητήρας δεν καίει πραγματικά τίποτα και οι επιδόσεις που προσφέρει κρίνονται περισσότερο από επαρκείς για τις ανάγκες ενός οικογενειακού οχήματος. Με 0-100 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 205 km/h είναι σίγουρο ότι δεν σέρνεται και τα 300 Nm ροπής σε συνδυασμό με την έξυπνη κλιμάκωση του χειροκίνητου σασμάν, δίνουν εγγύηση ασφαλών προσπεράσεων στο επαρχιακό δίκτυο ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Δείτε εδώ τη δοκιμή μας για το Skoda Octavia με βενζινοκινητήρα 150 ίππων

Το καλύτερο είναι πως όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται με μια απολύτως λογική τιμή απόκτησης, με βάση τις σημερινές τιμές των αυτοκινήτων. Το Skoda Octavia Grand Coupe 2.0 TDI Active με τους 116 ίππους κοστίζει 22.850 €, λίγο ακριβότερα από τον βασικό βενζινοκινητήρα 1.0 TSI με 110 ίππους.

Αν λοιπόν κάνετε πολλά χιλιόμετρα και η χαμηλή κατανάλωση του ντίζελ βοηθάει, τότε με περίπου 23.000 € έχετε στα χέρια σας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της οικογενειακής κατηγορίας. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...