Hyundai: Πηγή έμπνευσης, ο άνθρωπος

Η Hyundai δείχνει το δρόμο με την πρωτοποριακή σχεδίαση των μοντέλων της και την κορυφαία τεχνολογία που ενσωματώνουν σε κάθε επίπεδο.

  • -
  • -

Η Hyundai ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μάρκα του ελληνικού κοινού, αφού πρόσφερε αυτοκίνητα τα οποία έδιναν στον οδηγό πολύ περισσότερα από όσα ζητούσαν από εκείνον. Σήμερα όμως, έχει κατακτήσει μια ακόμα ψηλότερη κορυφή. Τα μοντέλα της δείχνουν το δρόμο με την πρωτοποριακή τους σχεδίαση και την κορυφαία τεχνολογία που ενσωματώνουν σε κάθε επίπεδο, ανατρέποντας τα δεδομένα κάθε κατηγορίας. Δύο πολύ σημαντικά αλλά σίγουρα όχι τα μοναδικά σχετικά παραδείγματα είναι το Tucson και το i10. Το ένα έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των SUV, με τη σχεδίαση να είναι από τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά του. Το άλλο κρατάει ζωντανή μια κατηγορία η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει συρρίκνωση, καθώς τα περιθώρια κέρδους μειώνονται σε αυτού του μεγέθους τα αυτοκίνητα.

Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο αγαθό

Πηγή έμπνευσης της Hyundai είναι ο άνθρωπος. Η ικανοποίηση κάθε ανάγκης αλλά και κάθε πάθους την κάνει πιο δυνατή, ενώ την ωθεί στην πρόοδο και σε καινοτόμες λύσεις οι οποίες στοχεύουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Η Hyundai δεσμεύεται ενεργά απέναντι στην κοινωνία, και σε κάθε περίσταση πράττει ό,τι είναι πιο σωστό για την ανθρωπότητα.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της μάρκας προσπαθούν ανά πάσα στιγμή να αφουγκράζονται τι είναι αυτό που θέλουν οι άνθρωποι, για να εκμεταλλεύονται όσο το δυνατό καλύτερα τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους. Γιατί, στη Hyundai, έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο αγαθό! Και θέλουν να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μεγιστοποιήσουν το όφελος που έχουν οι άνθρωποι που επιλέγουν τα αυτοκίνητά της.

Απώτερος στόχος είναι η εταιρεία να επανεφεύρει τις 24 ώρες της ημέρας και να κάνει τον χρόνο πιο ποιοτικό, ώστε κάθε στιγμή να είναι άξια να τη θυμάται κάποιος.  Αυτό που έχει ξεκινήσει να κάνει ήδη και θα το συνεχίσει στο μέλλον, είναι να μετατρέπει κάθε μετακίνηση σε εμπειρία και όχι σε απλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο.

Αξιοπιστία και τεχνολογία

Αυτή η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας βρίσκονται πίσω από την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει τη μάρκα, η οποία της δίνει την αυτοπεποίθηση να προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μοντέλα της, χωρίς κανέναν περιορισμό χιλιομέτρων. Βέβαια, σήμερα, εκτός από το να λειτουργεί πάντα απροβλημάτιστα το αυτοκίνητό του, ο αγοραστής ενός νέου μοντέλου θέλει να είναι και σε συνεχή σύνδεση με αυτό. Γι΄ αυτό δημιουργήθηκε η πλατφόρμα BlueLink. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του αυτοκινήτου του από μακριά βλέποντας στοιχεία όπως την ποσότητα καυσίμου (ή της φόρτισης, αν πρόκειται για ηλεκτρικό) και αν είναι κλειδωμένο. Ακόμα μπορεί να στείλει εκ των προτέρων την επιθυμητή διαδρομή στο σύστημα πλοήγησης, αλλά και να ρυθμίσει τη θερμοκρασία της καμπίνας ώστε να είναι έτοιμη όταν μπει. Επιπλέον, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο για πρατήρια καυσίμων ή/και φορτιστές, ελέγχει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και ενημερώνει τον χρήστη σε περίπτωση απόπειρας κλοπής.

Σεβασμός στο περιβάλλον και στον πελάτη

Η Hyundai θέλει να μετατρέπει κάθε μετακίνηση σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αισθητό στην γκάμα των ηλεκτρικών της. Σε αυτή την κατηγορία, η Hyundai ξεχωρίζει με προτάσεις που ορίζουν την κορυφή στους τομείς της αυτονομίας και της ταχύτητας φόρτισης.

Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι γνώριμη στη Hyundai, αφού μετρά ήδη πολλά χρόνια πείρας σε αυτή. Η αρχή έγινε με το Ioniq το 2016, το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στην ιστορία των μετρήσεων της αμερικανικής αρχής περιβάλλοντος (EPA). Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Kona, το οποίο ξεχώρισε αμέσως για την αυτονομία του, αφού η μεγάλη μπαταρία των 64 kWh του προσφέρει ακόμα και περισσότερα από 500 χλμ. αυτονομία. Όμως η πραγματική επανάσταση έγινε με το καινούργιο IONIQ 5. Ένα μοντέλο το οποίο συνδυάζει την πολύ μεγάλη αυτονομία των σχεδόν 500 χλμ. με την ταχύτατη φόρτιση των 240 kW. Τόσο γρήγορη ώστε 5 λεπτά φόρτισης αρκούν για την κάλυψη 100 χλμ.

Επιπλέον, διαθέτει μία πλήρη γκάμα ήπια υβριδικών, fullυβριδικών και plug-in υβριδικών λύσεων, οι οποίες φέρνουν τη Hyundai πιο κοντά στο αύριο της ηλεκτροκίνησης και δίνουν τη δυνατότητα στον αγοραστή να κάνει εκείνη την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Άλλωστε, εκτός από την ηλεκτροκίνηση, η Hyundai εξερευνά και άλλους τρόπους οικολογικών μετακινήσεων όπως η χρήση υδρογόνου, τομέας στον οποίο είναι πρωτοπόρος. Έχει δημιουργήσει από πολύ νωρίς υδρογονοκίνητα μοντέλα και διαθέτει σχετικές προτάσεις στην γκάμα της, στις χώρες όπου υπάρχει δίκτυο ανεφοδιασμού. Ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη της αφοσίωσης που έχει η Hyundai στη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο είναι η συμμετοχή στην πρωτοβουλία for Tomorrow, η οποία τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι το μέλλον της ανθρωπότητας να είναι πιο βιώσιμο και για να επιτευχθεί αυτό εστιάζει στη συνεργασία πολλών διαφορετικών μερών, με τη Hyundai να αναλαμβάνει τον τομέα των μετακινήσεων.

Ταχύτητα και ελευθερία

Πέρα από τα παραπάνω, εξέχουσα θέση στην γκάμα της Hyundai έχουν τα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση: τα μοντέλα της σειράς Ν, με τα ισχυρά αγωνιστικά γονίδια. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δεδομένης της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας των Κορεατών στο WRC, εκεί όπου έχουν κατακτήσει την κορυφή δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2019 και το 2020. Στόχος της Hyundai είναι να παρέχει ελευθερία στις μετακινήσεις σε όλους, επενδύοντας σε υπηρεσίες κινητικότητας, χτίζοντας στενές σχέσεις με κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών κινητικότητας και επεκτείνοντας τον ρόλο της πέρα από τον τομέα των μετακινήσεων με αυτοκίνητο.

Η εταιρεία σκοπεύει να δείξει το δρόμο για τη μετάβαση της παγκόσμιας κοινωνίας στην καθαρή ενέργεια, βοηθώντας να γίνει το υδρογόνο μία οικονομικά βιώσιμη πηγή ενέργειας. Ξεκινώντας από την ανάγκη των ανθρώπων της να κάνουν την καθημερινότητα μια ποιοτική εμπειρία στην οποία κάθε στιγμή θα έχει μοναδική αξία, η Hyundai αφουγκράζεται την ανάγκη για έντονα συναισθήματα αλλά και για φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Έτσι, μπορεί να καλύψει απόλυτα αυτή την ανάγκη, και να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της ζωής του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...