Alfa Romeo: Το πάθος σε τέσσερις τροχούς

Η Alfa Romeo παντρεύει τη δυναμική σχεδίαση με την τεχνολογία, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση

  • -
  • -

Η Alfa Romeo είχε ανέκαθεν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων της αυτοκίνησης. Μια εταιρία-θρύλος, με αξιοζήλευτη ιστορία γεμάτη πάθος. Ο ελκυστικός σχεδιασμός και η ιταλική φινέτσα που διακρίνει όλες τις Alfa Romeo επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο το σπορ οδηγικό ταπεραμέντο τους, ως αποτέλεσμα του πάθους των μηχανικών και σχεδιαστών της φίρμας αλλά και της πλούσιας παράδοσης της φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σήμερα, η Alfa Romeo είναι ο premium σπορ κατασκευαστής που προσαρμόστηκε με επιτυχία στις ανάγκες της αγοράς, παντρεύοντας με μοναδικό τρόπο τη δυναμική σχεδίαση με την τεχνολογία και την πρακτικότητα, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση.

Η επίκαιρη παράδοση των Giulia και Stelvio

Στη νέα εποχή της Alfa Romeo, η Giulia σηματοδότησε το δυναμικό come back της εταιρίας στην κατηγορία των premium sedan, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η συγγενική Stelvio, που αποτελεί το πρώτο SUV παραγωγής στην ιστορία της φίρμας. Η τεχνολογική υπεροχή της αρχικεκτονικής Giorgio στην οποία βασίζονται και τα δύο μοντέλα, η απαράμιλλη αισθητική που ξεσηκώνει τις αισθήσεις, το premium εσωτερικό και οι δυνατοί κινητήρες σε συνδυασμό με τη δυναμική οδηγική συμπεριφορά που εγγυάται το έμβλημα της Alfa Romeo, έδειξαν από την πρώτη στιγμή τη πρόθεση της ιταλικής φίρμας να κατακτήσει την κορυφή.

Τα χρόνια που πέρασαν οι Giulia και Stelvio αγαπήθηκαν από το κοινό, απέσπασαν βραβεία, και εξελίχθηκαν αποκτώντας πιο σύγχρονη τεχνολογία στο εσωτερικό, αλλά και ειδικές εκδόσεις με άρωμα από το παρελθόν που ενίσχυσαν το σεξαπίλ τους. Οι κορυφαίες Giulia και Stelvio Quadrifoglio, με το χαρακτηριστικό τετράφυλλο τριφύλλι στα φτερά και τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα, έθεσαν νέα δεδομένα στην κατηγορία sedan και SUV επιδόσεων, τιμώντας την παράδοση. Η επιστροφή του θρυλικού ονόματος GTA (Gran Turismo Alleggerita) που από το 1965 συνόδευε τις ισχυρότερες, ταχύτερες και ελαφρύτερες Alfa Romeo, έγινε με εμφατικό τρόπο το 2020. Οι συλλεκτικές Giulia GTA και GTAm περιορισμένης παραγωγής 500 μονάδων αποτέλεσαν την απόλυτη έκφραση του σπορ DNA της Alfa Romeo με ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο, επιθετικό στήσιμο ανάρτησης και αυξημένη απόδοση 540 PS από τον Bi-turbo V6 κινητήρα 2.9 λίτρων που εισήγαγαν οι ήδη ταχύτατες Quadrifoglio.


Tonale: Το νέο μέτρο σύγκρισης στα σπορ SUV

Για την Alfa Romeo, το επόμενο βήμα μετά την επιστροφή στις πισωκίνητες ρίζες της με τα παραπάνω μοντέλα, ήταν η δυναμική είσοδός της στην πολύ δημοφιλή κατηγορία C. Και αυτό συμβαίνει σήμερα με την AlfaRomeoTonale, ένα premium C-SUV με απίστευτα θελκτική σχεδίαση και γνήσια σπορ χαρακτήρα, φορτωμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Tonale συμβολίζει τη μεταμόρφωση της Alfa Romeo καθώς είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της, διαθέσιμο σε εκδόσεις hybrid και plug-in hybrid Q4. Η τελευταία τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας με συνδυαστική απόδοση 275 PS, τετρακίνηση Q4, ηλεκτρική αυτονομία έως και 80 km σε αστικό κύκλο, συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστή. Όποιου ζητά ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις καλύτερες πινελιές από το παρελθόν ενός θρύλου.

Σε μια σύγχρονη Alfa Romeo δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τη γνήσια Ιταλική σχεδίαση του αμαξώματος, να απολαύσεις την κορυφαία συναρμογή και ποιότητα του εσωτερικού, να παραδεχτείς την τεχνολογία αιχμής σε κινητήρα, πλαίσιο, infotainment και συστήματα υποβοήθησης, και να υποκλιθείς στην οδηγική συμπεριφορά. Χάρη σε όλα αυτά, τα μοντέλα της Ιταλικής φίρμας έχουν κατακτήσει επάξια μια ιδιαίτερη θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης, διατηρώντας αναλλοίωτο το DNA τους και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...