Ποια ηλεκτρικά δρόμου έχουν τεχνολογία κατευθείαν από τη Formula 1;

Η εταιρία έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις της στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, διατηρώντας παράλληλα την υπεροχή της σε τομείς που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τα μοντέλα της.

  • -
  • -

Στα 123 χρόνια της ιστορίας της, η Renault έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σήμερα, η φίρμα με έμβλημα τον ρόμβο έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις της στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, διατηρώντας παράλληλα την υπεροχή της σε τομείς όπως η ασφάλεια, η τεχνολογία, ο ελκυστικός σχεδιασμός και ο συνδυασμός άνεσης και δυναμικής οδικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει διαχρονικά τα μοντέλα της.

Ασφαλώς Renault

Η Renault έχει ταυτίσει το όνομά της με την κορυφαία παθητική και ενεργητική ασφάλεια θέτοντας νέα στάνταρ σε όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα περισσότερα μοντέλα της έχουν αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων στις δοκιμές του EuroNCAP, ως αποτέλεσμα των 50 και πλέον ετών έρευνας και εξέλιξης στον τομέα της ασφάλειας. Τις καινοτομίες για την ασφάλεια οδηγού, επιβατών, παιδιών και πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης έρχεται να συμπληρώσει το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης που εξοπλίζει τη σύγχρονη γκάμα της Renault, κάνοντας ευκολότερη και ασφαλέστερη την καθημερινότητα στους δρόμους.

Τεχνολογία από την F1

Μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες, το τμήμα επιδόσεων Renault Sport μας χάρισε εμβληματικά σπορ μοντέλα, όπως το Renault Clio Williams και το Renault Megane RS Trophy-R. Και το έκανε κεφαλαιοποιώντας την τεχνογνωσία της Renault από την πολυετή (άνω των 40 χρόνων) και επιτυχημένη (2 Παγκόσμιοι τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών) εμπλοκή της στην Formula 1, είτε ως προμηθευτής κινητήρων είτε ως εργοστασιακή ομάδα.

Ο πυρήνας της Alpine, όπως ονομάζεται πλέον η νέα ομάδα του Renault Group στην F1, παραμένει ο ίδιος, κι έχει στόχο να φέρει το χαμόγελο στα χείλη του οδηγού, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με το κορυφαίο κράτημα στο δρόμο. Η νέα εποχή των σπορ εκδόσεων για τα μοντέλα της Renault επωφελείται από τα νέα, εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, τα οποία εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερη ισχύ, ταχύτατη απόκριση και βέλτιστη διαχείριση ενέργειας.

Σχεδίαση που συναρπάζει

Από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, τα Renault ξεχωρίζουν χάρη στις όμορφες καμπύλες του αμαξώματος, τους μεγάλους τροχούς και τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα. Το σχεδιαστικό τμήμα της Renault εξέλιξε σήμερα ακόμα περισσότερο τα εν λόγω στοιχεία στη νέα σχεδιαστική γλώσσα «SensualTech», με αποτέλεσμα το δυναμικό, επιβλητικό και συνάμα φουτουριστικό look των νέων μοντέλων. Και το συνόδευσε με σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό, εκεί όπου τα αναλογικά όργανα έδωσαν τη θέση τους στο ψηφιακό cockpit OpenR με λογισμικό Google Android, οι οθόνες αφής μεγάλωσαν αποκτώντας κορυφαία ανάλυση και τα υλικά των επενδύσεων ανέβηκαν επίπεδο.

Εξέλιξη και πρόοδος

Η Renault ειδικεύεται στην ίδρυση νέων κατηγοριών με βάση την πρακτικότητα. Αυτό έκανε με τα πολυμορφικά Espace και Scenic τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, αλλά και με το καινοτόμο, ως προς την εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων, Twingo. Έτσι, η γαλλική φίρμα δεν θα μπορούσε να λείπει από την κατηγορία των B-SUV με το Capturήδη από το 2013. Με το C-SUV Kadjar και με το coupe-SUV Arkana, διεύρυνε με τον καλύτερο τρόπο την γκάμα της πέρα από τα εγνωσμένης αξίας μοντέλα της.

Το Clio, το αγαπημένο σουπερμίνι των Γάλλων που καταλαμβάνει σταθερά την κορυφή της κατηγορίας του, στην πέμπτη του γενιά είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, συνεχίζοντας την άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία τριών και πλέον δεκαετιών, ως η ιδανική επιλογή για νέους κάθε ηλικίας και μικρές οικογένειες.

Το εμβληματικό Megane αποτελεί πραγματικά σπουδαίο παράδειγμα εξέλιξης των ειδών. Στη νέα του γενιά, ως Megane E-Tech έχει μεταμορφωθεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatch με εξωτερική σχεδίαση που προκαλεί, ισχύ έως 218 PS, αυτονομία έως 450 km και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό του. Το Megane E-Tech Electric, το οποίο εισάγει και το νέο έμβλημα της φίρμας Nouvel R, είναι ο πρεσβευτής της νέας, πλήρως ηλεκτρικής εποχής της Renault.



Περιβαλλοντική ευαισθησία με στιλ

Εκτός από τους σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που εξοπλίζουν τη σημερινή γκάμα, αλλά και το κύμα εξηλεκτρισμού που ετοιμάζεται να κατακλύσει την αγορά, η Renault ξεχωρίζει προσφέροντας κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης / LPG) στα Clio και Captur, με κορυφαία χαρακτηριστικά οικονομίας. Επιπλέον, τα Clio και Captur με το έμβλημα «E-Tech» καινοτομούν στην κατηγορία Β με full hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις. Το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα κίνησης, με τεχνολογία από την F1, τους χαρίζει ένα εξαιρετικό μίγμα επιδόσεων, οικονομίας και χαμηλών εκπομπών ρύπων, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το θερμικό μοτέρ με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο, με συνδυαστική απόδοση έως 160 ίππους. Σε λογική εξηλεκτρισμού κινείται και το ολοκαίνουργιο SUV Austral, το οποίο διαδέχεται το επιτυχημένο Kadjar με μια πλούσια γκάμα mild-hybrid και full-hybrid συστημάτων κίνησης, με ισχύ έως 200 ίππους.

 

Το μέλλον, βέβαια, είναι ηλεκτρικό. Στο δρόμο που χάραξε το πρωτοποριακό Zoe από το 2012, το ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις σωρευτικά στην Ευρώπη, η Renault ετοιμάζει την αναβίωση του εμβληματικού Renault 5 με ένα μοντέλο μηδενικών ρύπων, με νοσταλγικές σχεδιαστικές πινελιές και προσιτή τιμή. Κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της φιλόδοξης στρατηγικής «Renaulution» η οποία περιλαμβάνει πληθώρα νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Τα οποία θα εξασφαλίσουν το λαμπρό μέλλον της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...