Ford: Ενθουσιασμός για την επόμενη ημέρα

Η Ford γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να μιλά στη λογική και το πάθος. Και σήμερα αποδεικνύει ότι η οδηγική απόλαυση έχει τη θέση της στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

  • -
  • -

Η εξέλιξη ρέει άφθονη στο DNA της Ford και τα δημιουργήματά της αποδεικνύουν ότι το μέλλον, θα είναι συναρπαστικό. Έχοντας πιάσει για τα καλά το σύγχρονο πνεύμα της αυτοκίνησης, η Ford παραμένει πιστή στη φιλοσοφία εξέλιξης που πάντα τη διακατείχε. Με μια ματιά στα αυτοκίνητά της καταλαβαίνεις τις προτεραιότητές της, όπως την κορυφαία τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα, τη λειτουργικότητα και βέβαια, τον εξηλεκτρισμό, που έχει θέση σε όλα τα μοντέλα της γκάμας. Η Ford τα τελευταία χρόνια έχει συνδυάσει τα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Η οδηγική απόλαυση έχει τη θέση της στην εποχή του εξηλεκτρισμού και η Ford υπηρετεί με συνέπεια την όρεξη όσων συνεχίζουν να απολαμβάνουν την τέχνη της οδήγησης.

Από το καύσιμο στο ρεύμα

Με την παρουσίαση των κινητήρων EcoBoost, η Ford έδειξε τον τρόπο του σωστού downsizing. Δημιούργησε από την αρχή μια νέα τάση, όταν από το 1.0 λίτρο κυβισμού κατάφερε να πετύχει απόδοση αντίστοιχη με πολύ μεγαλύτερους κινητήρες της εποχής, πάντα με οικονομία στο καύσιμο και αξιοπιστία. Τα βραβεία που κατέκτησε το συγκεκριμένο μοτέρ ήταν μόνο η αρχή των διαπιστευτηρίων, αφού στη συνέχεια, ο κόσμος που το προτίμησε έδειξε την πραγματική επιτυχία. Δεν άργησαν να ακολουθήσουν και μεγαλύτερα σύνολα με το όνομα EcoBoost, για να φτάσουμε στο σήμερα που όλα δείχνουν διαφορετικά.

Η νέα επιτυχία της Ford ονομάζεται EcoBoost Hybrid. Η υβριδική τεχνολογία έφερε την απόλυτη ολοκλήρωση, αφού πλέον οι κινητήρες της είναι πιο αποδοτικοί από ποτέ. Χαμηλή κατανάλωση, ελάχιστοι ρύποι και μεγάλη ισχύς! Ο συνδυασμός των δύο κόσμων, της βενζίνης και του ρεύματος δείχνουν την αφοσίωση της μάρκας στη συνεχή εξέλιξη. Και ακριβώς επειδή θέλει να εξελίσσεται συνεχώς, δείχνει το δρόμο και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή. Η νέα Mustang Mach-E αποτελεί το ιδανικό δείγμα γραφής. Επιβλητική, πανίσχυρη και με έντονη προσωπικότητα, στέκεται επάξια απέναντι στο βαρύ όνομά της και πείθει όποιον κάτσει πίσω από το τιμόνι της ότι η χαρά της οδήγησης έχει θέση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Μέχρι το 2024 θα έχουμε γνωρίσει επτά νέα, συνδεδεμένα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Η εταιρεία μετασχηματίζεται και η εικόνα της στην Ευρώπη θα διαφοροποιηθεί. Ένα από τα ηλεκτρικά μοντέλα που έρχονται και αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα βασίζεται στο δημοφιλές Puma, ένα αυτοκίνητο που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και σίγουρα, μπορεί να υποστηρίξει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης αφού παρουσιάστηκε σε πολλές εξηλεκτρισμένες υβριδικές εκδόσεις από την ημέρα που λανσαρίστηκε. Παράλληλα, ετοιμάζεται ένα μεσαίο crossover μηδενικών ρύπων με έμφαση στη μεγάλη αυτονομία, τη γρήγορη φόρτιση, την πρακτικότητα και βέβαια, τα fun to drive στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλα τα Ford σήμερα.

SYNChronize!

Ο απόλυτος συγχρονισμός πάντα χαρακτήριζε τη Ford. Από το 2014 οι μεγάλες οθόνες αφής οκτώ ιντσών έκαναν την εμφάνισή τους στο εσωτερικό του δημοφιλέστατου Focus και δύο χρόνια μετά, έφτασε στο Fiesta, δίνοντας τη high tech αύρα και στα supermini. Με την παρουσίαση των συστημάτων infotainment SYNC έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Εύκολη πληροφόρηση, λειτουργικό μενού, πολλαπλές λύσεις συνδεσιμότητας και κορυφαία ακουστική από τα ηχοσυστήματα B&O Play. Τα bestsellers της μάρκας, τα Fiesta, Puma και Focus εξοπλίζονται με κορυφαία συστήματα infotainment που υποστηρίζουν Android Auto και Apple CarPlay για να μη χάνουμε τίποτα, ποτέ. Τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, μουσική, δορυφορική πλοήγηση, ενημερώσεις, όλα βρίσκονται μπροστά μας για εύκολη χρήση και πάντα, με ασφάλεια.

Η έγχρωμη οθόνη αφής που τα συνοδεύει διαθέτει εικόνα υψηλής ευκρίνειας και τάχιστες αντιδράσεις στις εντολές μας. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που παραμετροποιείται ανάλογα με την επιθυμία πληροφόρησης του οδηγού, το εσωτερικό των σύγχρονων Ford αποτελεί έναν σταθμό χαλάρωσης. Η πληροφορία φτάνει αβίαστα στον οδηγό και τον βοηθά να προσαρμόζεται εύκολα, να αισθάνεται άνετα, σαν να βρίσκεται στο καθιστικό του. Ποιο είναι το καλύτερο; Ότι ο οδηγός μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με το αυτοκίνητό του ακόμη και αν βρίσκεται όντως στο σαλόνι του. Η εφαρμογή FordPass δίνει δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου για πολλές λειτουργίες, προσφέρει live ενημέρωση θέσης του οχήματος, δείχνει ειδοποιήσεις για την κατάστασή του αλλά και τα δεδομένα οδήγησης. Με λίγα λόγια; Το μέλλον, σήμερα! 

Δυναμισμός και πολυτέλεια

Η τεχνολογία κυριολεκτικά απογειώνει τις δυνατότητες και το επίπεδο των μοντέλων της Ford. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πληρέστατη γκάμα αυτοκινήτων που θα ενθουσιάσει ακόμη και τον πλέον απαιτητικό. Όλα διακρίνονται για την κορυφαία ποιότητα, την οδική συμπεριφορά, τα σύγχρονα συστήματα, την ασφάλεια και την πολυτέλεια που προσφέρουν στους επιβάτες τους. Τα Fiesta και Focus δημιουργούν συναισθήματα και επιθυμίες από την πρώτη ματιά. Το Puma μονοπωλεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν ένα ξεχωριστό crossover με κορυφαία fun to drive χαρακτηριστικά και το μεγαλύτερο Kuga, έχει τους χώρους, την ασφάλεια αλλά και την πολυτέλεια που ζητά κάθε οικογενειάρχης με αδυναμία στην περιπέτεια και τις αποδράσεις από την καθημερινότητα.


Η Mustang Mach-E είναι μια κορυφαία ηλεκτροκίνητη πρόταση για όποιον θέλει να ζήσει σήμερα την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, χωρίς ούτε έναν συμβιβασμό στις επιδόσεις και τις συγκινήσεις που μπορεί να δώσει ένα καθαρόαιμο σπορ SUV. Γεμάτη προτάσεις που συναρπάζουν το μυαλό και τις αισθήσεις, η Ford ξέρει καλά τον τρόπο να μιλά στη λογική αλλά και το πάθος. Η αυτοκίνηση συνεχίζει να κρύβει συναίσθημα και η Ford το προσφέρει, κερδίζοντας όσους θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά των εξελίξεων χωρίς να αποκόβονται από την τέχνη της οδήγησης. Η ίδια εικόνα θα διατηρηθεί και στο μέλλον, με τη Ford να έχει μεγάλα σχέδια που θα φέρουν νέα δεδομένα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...