Citroen: Άνεση, καινοτομία, στιλ!

Η Citroen δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στην ανάγκη για μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προστάζει η εποχή μας, διατηρώντας όμως όλα τα στοιχεία που παραδοσιακά τη διακρίνουν.

  • -
  • -

Με μια σειρά από καινοτομίες μέσα στα 103 χρόνια της ιστορίας της, η Citroen εξελίσσει την ιδέα του αυτοκινήτου πέρα από τα συνηθισμένα, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο την άνεση και την ευεξία οδηγού και επιβατών. Η γαλλική φίρμα που μεταξύ άλλων έφερε στη μαζική παραγωγή καινοτομίες όπως το αυτοφερόμενο πλαίσιο, την κίνηση στους εμπρός τροχούς, τους κατευθυνόμενους προβολείς και την υδροπνευματική ανάρτηση, πάντα ξεχωρίζει χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μοντέλων της.




Καινοτομία στην άνεση

Διαχρονικό σήμα κατατεθέν της γαλλικής φίρμας ήταν η κορυφαία άνεση που επιτυγχάνεται με κάθε δυνατό τρόπο: Από την ανάρτηση μέχρι τα καθίσματα και την ηχομόνωση της καμπίνας. Τα αμορτισέρ με το πρωτοποριακό σύστημα Progressive Hydraulic Cushions χαρίζουν στα Citroen κύλιση μαγικού χαλιού, αποσβένοντας αποτελεσματικά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Παράλληλα, τα καθίσματα Advanced Comfort με υψηλής πυκνότητας αφρώδες υλικό κρατούν το σώμα του οδηγού και των επιβατών ξεκούραστο σε μικρά και μεγάλα ταξίδια ενισχύοντας την ευεξία τους. Σε συνδυασμό με την ηχομόνωση της καμπίνας, τους γενναιόδωρους χώρους και την απλότητα στη λειτουργία όλων των σύγχρονων συστημάτων ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, η καθημερινή συμβίωση με ένα Citroen είναι εύκολη και απολαυστική.


 

Σχεδίαση που ξεχωρίζει

Σε ένα κόσμο που τα περισσότερα αυτοκίνητα μοιάζουν μεταξύ τους, τα Citroen ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά, είτε μιλάμε για το σχεδιασμό του αμαξώματος, είτε για την αύρα του εσωτερικού. Το μοντέλο που σηματοδότησε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Citroen ήταν το C4 Cactus. Παρουσιάστηκε το 2014 εισάγοντας τα πρωτοποριακά Airbumps, αλλά και τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός τα οποία πέρασαν σταδιακά σε ολόκληρη τη γκάμα. Τα σύγχρονα Citroen ξεχωρίζουν τη νύχτα με τη φωτεινή υπογραφή των δύο πλάγιων «V», που αποτελούν προέκταση της μάσκας και του εμβλήματος της μάρκας.

Η τελευταία εξέλιξη στη σχεδιαστικής γλώσσα της γαλλικής φίρμας έκανε την εμφάνισή της στα C4 C-Cross και ë-C4 C-Cross. Η νέα γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά από διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων, όπως την πρακτικότητα των hatchback, τη δυναμική σχεδίαση των coupe, την περιπετειώδη εμφάνιση των crossover, αλλά και μια ευρύχωρη καμπίνα με πρακτικές λύσεις αποθήκευσης, που παραπέμπει σε μεγαλύτερα οχήματα. Τα μοντέρνα στοιχεία που εμφανίζονται σε ολόκληρη την γκάμα της Citroen, συνεχίζουν την πλούσια παράδοσή της στο design, στα βήματα προγόνων όπως η θρυλική DS και το εμβληματικό 2CV.

 

 

Πλούσια γκάμα

H Citroen ήταν πάντα μια εταιρεία με πλούσια γκάμα μοντέλων. Τα τελευταία χρόνια, η παρουσία της στην αγορά ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο προσφέροντας νέους τύπους μοντέλων που καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του σήμερα. Σήμερα η παλέτα της περιλαμβάνει το αξιαγάπητο και πολύ προσιτό ηλεκτρικό όχημα πόλης Ami, το διαχρονικά δημοφιλές σουπερμίνι C3, το crossover C4 C-Cross που μαγνητίζει τα βλέμματα, τα περιπετειώδη οικογενειακά SUV C3 Aircross και C5 Aircross, τα πολυμορφικά Berlingo και Spacetourer που δεν έχουν αντίπαλο σε ευρυχωρία και πρακτικότητα, αλλά και τη ναυαρχίδα C5 X η οποία επαναπροσδιορίζει τη φόρμα των μοντέλων στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Πλουραλισμός στα συστήματα κίνησης

Η Citroen, ιστορικά ενεργή σε θέματα τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στην ανάγκη για μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προστάζει η εποχή μας. Χωρίς να περιορίζεται σε ένα τύπο συστημάτων κίνησης, η Citroen προσφέρει στον καταναλωτή την επιλογή ανάμεσα σε συμβατικά, plug-inhybrid και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Οι καθαροί και βραβευμένοι κινητήρες βενζίνης (PureTech) και πετρελαίου (BlueHDi) συνδυάζουν υψηλή απόδοση και ανταγωνιστικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και μειωμένους ρύπους, ενώ είναι διαθέσιμοι για ολόκληρη την γκάμα μοντέλων Citroen.

 

 

Ένα βήμα πιο κοντά στον μέλλον, οι plug-in hybrid εκδόσεις των C5 Aircross και C5 X εισάγουν τον οδηγό στην ηλεκτρική εποχή με το πλεονέκτημα της συνύπαρξης βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, αυξημένη συνδυαστική ισχύ και δυνατότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους. Φυσικά, η Citroen διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το λιλιπούτειο Ami αποτελεί την ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις, ενώ το μεγαλύτερο και πολύ ολοκληρωμένο ë-C4 C-Cross προσφέρει αυτονομία έως 357 km, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Η Citroen διαθέτει μία πλήρη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων, τόσο επιβατικών, όσο και επαγγελματικών, φθάνοντας συνολικά τα 9 μοντέλα! Η νέα εποχή της Citroen είναι εδώ και η γαλλική φίρμα παραμένει στην κορυφή, διατηρώντας αναλλοίωτη την ξεχωριστή ταυτότητα που την χαρακτηρίζει από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...