Στιλάτα B-SUV: Ford Puma vs Opel Mokka - Δείτε τι ψηφίσατε

Η μάχη στην κατηγορία των B-SUV είναι σκληρή, κάτι που γίνεται εμφανές και από τα ποσοστά των δύο μοντέλων που μπήκαν το ένα απέναντι από το άλλο.

  • -
  • -

Τα B-SUV είναι από τις πιο «καυτές» κατηγορίες της αγοράς καθώς τοποθετούνται σε τέτοιο σημείο, εμπορικά, ώστε να καλύπτουν πολλές ανάγκες. Έχουν επαρκείς χώρους για οικογένειες (κυρίως τις πιο μικρές) κρατώντας ταυτόχρονα μαζεμένες τις εξωτερικές διαστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχουν περιπετειώδη εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι κάτι που πολλοί αναζητούν σήμερα.

Επιπλέον, στην γκάμα τους συναντάμε κυρίως μικρά σε κυβισμό σύνολα, από 1,0 lt μέχρι 1,5 lt, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τα φορολογικά βάρη.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση των Puma και Mokka, με το μοντέλο της Ford και της Opel, αντίστοιχα, να προσεγγίζει τα ίδια θέματα από τη δική του σκοπιά και με εντελώς διαφορετικό «τρόπο σκέψης». Ειδικά στους κινητήρες εντοπίζεται η μεγαλύτερη διαφοροποίηση, καθώς το Puma έχει μόνο τον τρικύλινδρο βενζίνης EcoBoost του 1,0 lt με 125 και 155 ίππους και εκείνον του 1,5 lt με τους 200 ίππους στην έκδοση ST. Από την άλλη, το Mokka έχει βενζίνη στα 1,2 lt με και 130 ίππους, diesel στα 1,5 lt, αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

Παρά τη διαφορετική φιλοσοφία, τα δύο μοντέλα είναι κοντά από θέμα τιμής όταν μιλάμε για παρόμοια επίπεδα εξοπλισμού (24.350 ευρώ για το Mokka και 23.833 ευρώ για το Puma). Αυτό μας έκανε να περιμένουμε μια κλειστή μάχη και δεν πέσαμε πολύ έξω. Μπορεί το Puma να κέρδισε με 60% έναντι 40% του Mokka, όμως είναι μία μέτρια διαφορά η οποία δείχνει ότι και οι δύο εναλλακτικές αποτελούν λύση και επιλογή για σημαντικό κομμάτι των αγοραστών.

  1. Ford Puma – 60%
  2. Opel Mokka – 40%

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...