Στιλάτα B-SUV: Ford Puma vs Opel Mokka - Ποιο διαλέγεις;

Φέρνουμε αντιμέτωπα τα δύο στιλάτα SUV με βασικό πεδίο δράσης την πόλη. Εσύ ποιο θα προτιμήσεις;

  • -
  • -

Τα Ford Puma και Opel Mokka είναι δύο SUV τα οποία δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εικόνα τους, ενώ λόγω μεγέθους μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πουν όχι στα ταξίδια, αλλά σίγουρα θα νιώσουν πιο άνετα μέσα στην πόλη. Ας δούμε, λοιπόν, τι ενώνει και τι χωρίζει τα Ford Puma και Opel Mokka.

Ford-Opel

Διαφορά φιλοσοφίας στους κινητήρες

Ford και Opel έχουν επιλέξει να κινηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα με τα οποία εξοπλίζουν τα μοντέλα τους. Στην περίπτωση της Ford υπάρχει μόνο ο τρικύλινδρος EcoBoost σε ήπια υβριδική μορφή, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 125 και 155 ίππους. Εξαίρεση αποτελεί η κορυφαία έκδοση ST η οποία έχει βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων χωρίς κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε 3 Ford Puma: με 125 PS, με 155 PS και με αυτόματο κιβώτιο DCT

Από τη μεριά της η Opel έχει κινητήρες βενζίνης αλλά και πετρελαίου, ενώ το Mokka διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Τα σύνολα βενζίνης είναι στα 1,2 λίτρα με 100 και 130 ίππους, το diesel είναι στα 1,5 λίτρα με 110 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό Mokka-e έρχεται με 136 ίππους.

Ford-Opel

Παρόμοια προσέγγιση στα κιβώτια ταχυτήτων

Κοινό στοιχείο ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι ότι εφοδιάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων αλλά και με αυτόματα. Στην περίπτωση του Puma είναι 7 σχέσεων και μπαίνει στους κινητήρες των 125 και 155 ίππων. Στο Mokka το αυτόματο κιβώτιο έχει 8 σχέσεις και συνδυάζεται με τον βενζινοκινητήρα των 130 ίππων και το diesel σύνολο. Όσο για το ηλεκτρικό είναι εξ’ ορισμού αυτόματο με μία σχέση όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή: Opel Mokka 1.2 Turbo 130 PS AT8 - Οπτική αποτοξίνωση από το συμβατικό

Κοινό στοιχείο αποτελεί και η έλλειψη τετρακίνησης, χαρακτηριστικό το οποίο απουσιάζει στην πλειονότητα των προτάσεων της κατηγορίας.

Ford-Opel

Ματιά στον τιμοκατάλογο

Κοιτώντας τον τιμοκατάλογο το Mokka φαίνεται να έχει το προβάδισμα καθώς ξεκινά από τα 21.900 ευρώ, ωστόσο σε αυτή την τιμή η ισχύς του είναι 100 ίπποι. Επιπλέον, το επίπεδο εξοπλισμού είναι πιο χαμηλό καθώς το Puma ξεκινά από την έκδοση ST-Line η οποία έχει αρκετά παραπάνω στοιχεία.

Ford-Opel

Για να υπάρξει απευθείας σύγκριση πρέπει στο Mokka να επιλέξουμε το σύνολο των 130 ίππων και τη δεύτερη εξοπλιστική έκδοση με την ονομασία Pure. Σε αυτή την περίπτωση η τιμή διαμορφώνεται στα 24.350 ευρώ, έναντι 23.833 ευρώ του Puma.

Εσείς ποιο από τα δύο προτιμάτε; Πείτε μας ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...