Peugeot: Ανέκαθεν πρωτοπόρος

Συναρπαστική σχεδίαση, τεχνολογική πρωτοπορία, οδηγοκεντρική συμπεριφορά, φινετσάτη πολυτέλεια και κορυφαία ποιότητα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Peugeot στα 210 χρόνια της ιστορίας της.

  • -
  • -

Συναρπαστική σχεδίαση, τεχνολογική πρωτοπορία, οδηγοκεντρική συμπεριφορά, φινετσάτη πολυτέλεια και κορυφαία ποιότητα. Ό,τι χαρακτηρίζει τη μάρκα Peugeot στα περισσότερα από 210 χρόνια της ιστορίας της. Ανέκαθεν τολμηρή, δεν ακολουθεί απλά τις εξελίξεις, αλλά τις δημιουργεί. Στις μέρες μας, στην επανάσταση που είναι σε εξέλιξη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Peugeot έχει κυρίαρχη θέση. Με μια ευρεία γκάμα μοντέλων σε κάθε σημαντική κατηγορία, με βραβευμένους κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και υβριδικούς, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, καλύπτει κάθε ανάγκη αλλά ταυτόχρονα τροφοδοτεί το συναίσθημα και την πιο ισχυρή επιθυμία για την απόλαυση της οδήγησης. Αυτή η φιλοσοφία συνολικής ποιότητας σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν στην εμπειρία του πελάτη σε κάθε κόμβο επαφής με τη μάρκα, έφερε την Peugeot στην κορυφή των προτιμήσεων και την καθιέρωσε ως έναν premium κατασκευαστή! Στο διάστημα της έκδοσης των 100 τευχών του GOCAR, η Peugeot έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, και δύο φορές τον τίτλο Engine of The Year για τον 1.2 PureTech.

 

Σύγχρονη αναγέννηση

Η στροφή στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot και η δημιουργία της εικόνας που έχουμε για τη μάρκα σήμερα ξεκίνησε το 2014, όταν το GOCAR Magazine ήταν ήδη στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Έχοντας την κορυφαία οδική συμπεριφορά ως δεδομένο, αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της μάρκας, η έμφαση δόθηκε στη σχεδίαση και στην ποιότητα. Το αυτοκίνητο έπρεπε να είναι συναρπαστικό στην όψη όσο και στο δρόμο, να προκαλεί τη λαχτάρα να το οδηγήσεις. Αλλά και να προσφέρει ουσιαστική ποιότητα. Απτή, για τον οδηγό και τους επιβάτες στην καθημερινότητά τους. Αλλά και σαν γενικότερη φιλοσοφία, σε ό,τι έχει να κάνει με υπηρεσίες after sales και την εξυπηρέτηση πελατών. Αυτές έγιναν οι απόλυτες προτεραιότητες και τα στοιχεία που μένουν χαραγμένα στο υποσυνείδητο όποιου έρχεται σε επαφή με ένα νέο Peugeot.

Στα τέλη του 2016, το λανσάρισμα του SUV 3008 το οποίο έμελλε να λάβει τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2017», ήταν εμφανές πως αποτελούσε την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα. Το νέο C-SUV κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξωτερική σχεδίαση. Και αγαπήθηκε για τη νέα καμπίνα με το πρωτοποριακό i-Cockpit, το πολυτελές φινίρισμα και τα υλικά υψηλής ποιότητας. Στοιχεία τα οποία σήμερα χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Το 3008 ακολούθησαν νέα και επιτυχημένα μοντέλα, εναρμονισμένα με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Peugeot. Οι χαρακτηριστικοί «χαυλιόδοντες» στα φώτα ημέρας LED έγιναν σήμα κατατεθέν, απογειώνοντας την αναγνωρισιμότητα ολόκληρης της γκάμας. Αυτοκίνητα όπως τα νέα 208 και 2008 στόχευσαν κατευθείαν στην κορυφή των κατηγοριών τους. Και την κατέκτησαν. Το νέο 508 είναι η επίδειξη δύναμη της εταιρείας στα πολυτελή sedan. Οι υβριδικές και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις δείχνουν πως η Peugeot εκτός από την ισχυρή παρουσία της στο παρόν, έχει έτοιμο και ένα επιτυχημένο μέλλον.

 

Τεχνολογικά προηγμένη γκάμα

Αν και το 3008 ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής Peugeot, και συνεχίζει στην ανανεωμένη του εκδοχή να ξεχωρίζει στην κατηγορία του, το ολοκαίνουργιο 308 είναι το νέο πρόσωπο της μάρκας. Κυριολεκτικά. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο το οποίο φέρει στη μάσκα το νέο σήμα Peugeot, πίσω από το οποίο κρύβονται οι αισθητήρες-ραντάρ, μέρος της ευρείας γκάμας προηγμένων συστημάτων ασφαλείας. Στα οποία μεταξύ άλλων βρίσκουμε αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή λειτουργία, αναγνώριση πεζού & ποδηλάτη, προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποίηση & διόρθωση σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με αναγνώριση ορίων του δρόμου και ενεργό σύστημα έλλειψης προσοχής οδηγού. Τεχνολογίες οι οποίες εκτός από το 308 είναι διαθέσιμες σε όλη τη γκάμα μοντέλων Peugeot: Από το στιλάτο 208, τα δυναμικά SUV 2008 και 3008, ως και τη ναυαρχίδα 508.

 

Η Peugeot μετεξελίσσεται σε μια μάρκα υψηλής τεχνολογίας. Τα συστήματα ασφάλειας, ο εξηλεκτρισμός αλλά και η  εμπειρία του χρήστη στην καμπίνα υπογραμμίζουν αυτήν ακριβώς την εξέλιξη. Μετά την πρωτοποριακή κίνηση της εταιρείας να προσφέρει τον μοναδικό 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων της κατηγορίας στο σούπερμινι 208, ήρθε τώρα το εντυπωσιακό σύστημα infotainment του 308 να αλλάξει τα δεδομένα. Με νέα όμορφα γραφικά και εύχρηστο μενού, αλλά και μια πολύ εύχρηστη καινοτομία. Τη δυνατότητα δημιουργίας συντομεύσεων, οι οποίες αποθηκεύονται ακριβώς από κάτω στα έξυπνα πλήκτρα αφής i-toggles. Όπως ακριβώς κάνεις για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο στην οθόνη του κινητού σου.

  

Ο εξηλεκτρισμός είναι ήδη εδώ

Στο δρόμο για την εποχή των μηδενικών ρύπων, η Peugeot έχει να προσφέρει κορυφαίες προτάσεις τόσο υβριδικής, όσο και ηλεκτρικής τεχνολογίας κίνησης. Από το plug-in hybrid 3008 και τα αμιγώς ηλεκτρικά e-208 και e-2008 μέχρι το ολοκαίνουριο υβριδικό 308, διαθέσιμο και ως Plug-In Hybrid με μοναδικά πλεονεκτήματα για εταιρική χρήση, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία καλύπτει κάθε ανάγκη και επιθυμία, σε κάθε κατηγορία. Από την καθημερινότητα στην πόλη με οικονομία, μέχρι το ταξίδι με ασύγκριτη αυτονομία μπαταρίας.

Ήδη η γαλλική φίρμα έχει εξηλεκτριστεί σε ποσοστό 70%, ενώ πολύ σύντομα θα δούμε και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του 308. Ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει τα δεδομένα σε επίπεδο αποδοτικότητας, αφού η μπαταρία των 54 kWh θα επαρκεί για να του χαρίσει αυτονομία άνω των 400 km.

Σύγχρονα και αποδοτικά μοτέρ βενζίνης και vτίζελ καλύπτουν τις συμβατικές εκδόσεις, ενώ τα εξελιγμένα υβριδικά κινητήρια σύνολα χαρίζουν κορυφαίες επιδόσεις με ιπποδυνάμεις που φτάνουν έως και τους 360 ίππους. Οι μοναδικές δημιουργίες του τμήματος Peugeot Sport Engineered, όπως το 508 PSE, καταφέρνουν να παντρέψουν με τον ιδανικό τρόπο όλες τις νέες, «πράσινες» τεχνολογίες, με την πλούσια ιστορία της μάρκας στους αγώνες και στα γρήγορα μοντέλα παραγωγής. Ο εξηλεκτρισμός όμως, και μάλιστα στην πράξη, δεν περιορίζεται στα αυτοκίνητα, αλλά αφορά και στις υπηρεσίες. Το πανελλαδικό δίκτυο διανομέων και επισκευαστών της Peugeot ήταν στην πρίζα, απολύτως κυριολεκτικά, ήδη από το 2019. Προσφέροντας στους κατόχους και υποψήφιους αγοραστές σημεία φόρτισης, δυνατότητα test drive μοντέλων μηδενικών ρύπων και τεχνική εξυπηρέτηση, ώστε να βιώσουν την πλήρη ηλεκτρική εμπειρία από πρώτο χέρι.

 

Το κορυφαίο δίκτυο στην Ελλάδα

Οι premium υπηρεσίες του επίσημου δικτύου Peugeot δεν εξαντλούνται στην ηλεκτροκίνηση. Τα πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης πελατών που πετυχαίνει το δίκτυο κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Υπηρεσίες όπως το νέο  πρόγραμμα οδικής βοήθειας Peugeot Assistance το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε  όλους τους κατόχους αυτοκινήτων Peugeot ανεξάρτητα το μοντέλο και την ηλικία του οχήματος τους και η προσωπική after sales φροντίδα εκφράζουν την έμφαση που η μάρκα δίνει στην προσωπική σχέση με κάθε πελάτη. Η βράβευση του Όμιλου Συγγελίδη το 2016, ως κορυφαίου εισαγωγέα Peugeot παγκοσμίως αποτελεί την ισχυρότερη τεκμηρίωση όλων των παραπάνω.

Level up!

Η Peugeot έχει αφιερωθεί πλήρως στον σημερινό της ρόλο. Παράγει αυτοκίνητα με κορυφαία ποιότητα σε κάθε επίπεδο, κινητήρια σύνολα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και εμφάνιση που φανερώνει το εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του ιδιοκτήτη. Όλα αυτά δένουν ιδανικά με την παραδοσιακά κορυφαία οδική συμπεριφορά, που συνδυάζει την ασφάλεια με το υψηλό οδηγικό ενδιαφέρον. Το συναίσθημα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενώνεται με την premium φιλοσοφία και το αποτέλεσμα κερδίζει κοινό και κριτικούς. Το λιοντάρι είναι εδώ και βρυχάται δυνατότερα από ποτέ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...