Η Tesla βγάζει robot! Στην αγορά από το 2023

Ο Elon Musk αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην παραγωγή του πρώτου robot της Tesla.

  • -
  • -

Η Tesla τρέχει ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται Tesla Optimus, με σκοπό την κατασκευή ενός robot το οποίο θα έχει ανθρώπινη μορφή και θα μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή γίνονται από ανθρώπους.

Η πρώτη αναφορά στο robot

Η αρχική ανακοίνωση για το project έγινε από τον Elon Musk το 2021, στο πλαίσιο της εκδήλωσης AI Day που είχε διοργανώσει, ώστε να επικοινωνήσει προς τα έξω διάφορα πρωτοποριακά προγράμματα που βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης.

Optimus

Σε εκείνη την ανακοίνωση ο Musk είχε πει ότι το Tesla Bot, όπως επικράτησε να ονομάζεται τότε, θα μπορούσε να κατασκευαστεί σχετικά σύντομα καθώς θα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό κοινές τεχνολογίες με τα αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία μπορούν να κινούνται υπό συνθήκες αυτόνομα.

Δείτε ακόμα: Ουκρανία: Tesla ξέφυγε από τον πόλεμο αλλά έμεινε από μπαταρία

Η απάντηση του Musk στις ανησυχίες

Στα παραπάνω ο Musk είχε προσθέσει κάτι ακόμα, θέλοντας να απαντήσει στις ανησυχίες που εύλογα θα δημιουργούνταν σχετικά με το μέλλον των θέσεων εργασίας στον πλανήτη. Αυτό που είπε είναι ότι ακόμα και αν η Tesla δεν προχωρήσει στην κατασκευή ενός τέτοιου είδους robot, θα βρεθεί κάποια άλλη εταιρεία να το κάνει καθώς η τεχνολογία προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση και σταδιακά γίνονται διαθέσιμες οι απαραίτητες λύσεις.

Optimus

Το robot «πατάει γκάζι»

Μέσα στο 2022 η εταιρεία έκανε γνωστό ότι πλέον θα δίνει αυξημένη προτεραιότητα στη σχετική έρευνα, ενώ έδωσε και όνομα στο πρόγραμμα αποκαλώντας το Optimus. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση, η Tesla θα μπορούσε να έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο μέχρι τα τέλη του 2022, όμως σε αυτό το σημείο ακόμα δεν είχε γίνει καμία αναφορά για την έναρξη παραγωγής.

Χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του

Πλέον αυτό αλλάζει. Ο Elon Musk εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της εταιρείας με την ονομασία Gigafactory Texas, το οποίο κόστισε 1,1 δις δολάρια και εκεί έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2023 θα μπει σε παραγωγή η πρώτη έκδοση του robot με την ονομασία Optimus.

Optimus

Φιλόδοξος στόχος-Θα τα καταφέρει;

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα ακόμα και για τις τεχνολογικές ικανότητες της Tesla, οπότε είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να το τηρήσει. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία έχει πολλές φορές αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει, καθυστερώντας την παρουσίαση ή/και παραγωγή των προϊόντων της, με συνέπεια αυτό να αυξάνει ακόμα περισσότερο τις αμφιβολίες για παραγωγή του Optimus μέσα στο 2023.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται να είναι κάτι με το οποίο ο ίδιος ο Musk είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε τελικά να πετυχαίνει τον στόχο του.

Πώς βλέπετε την παραγωγή του ανθρωποειδούς robot από την Tesla. Το περιμένετε με ανυπομονησία, είστε σκεπτικοί απέναντί του ή θέλετε να το δείτε να αποτυγχάνει;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...