Ταχυφορτιστές στην Αττική: Είναι περισσότεροι από ό,τι νομίζεις

Αν νόμιζες ότι οι φορτιστές ηλεκτρικών είναι ακόμα σπάνιοι ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς, καθώς ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από ποτέ και αυξάνεται κάθε μέρα.

  • -
  • -

Το σημαντικότερο στοιχείο για να φανεί κατά πόσο έχει προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση σε μία χώρα δεν είναι ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σε αυτή, αλλά πόσο αναπτυγμένο είναι το δίκτυο των φορτιστών.

Αν σε μία χώρα υπάρχουν πολλοί φορτιστές και οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να κινηθούν χωρίς άγχος για την αυτονομία και προβλήματα για τη φόρτιση, τότε κάποιος που εξετάζει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου θα κοιτάξει πιο εύκολα προς τις ηλεκτρικές επιλογές που του δίνει η αγορά.

Πρώτα έρχονται οι φορτιστές και μετά τα αυτοκίνητα

Έτσι, αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες είναι να αναπτύσσονται πρώτα οι υποδομές και στη συνέχεια να ακολουθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρία.

Δείτε ακόμα: Όλα τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Πόσοι φορτιστές υπάρχουν στην Αττική και πόσοι είναι ταχυφορτιστές (DC);

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο αριθμός των φορτιστών που υπάρχουν διαθέσιμοι σε όλη την επικράτεια αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, κάτι το οποίο ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνολικός αριθμός τους στο νομό ξεπερνάει τους 300, όπως μπορούμε να δούμε στην εικόνα που ακολουθεί.

Ταχυφορτιστές

Σίγουρα παρατηρείτε ότι υπάρχουν πράσινα και πορτοκαλί σημάδια στον χάρτη. Εκείνα με το πορτοκαλί χρώμα είναι οι ταχυφορτιστές, δηλαδή τα σημεία όπου η φόρτιση γίνεται με DC ρεύμα (με ισχύ από 20 έως 180 kW) και στα οποία η αναμονή ώστε να πάρουμε όση ενέργεια χρειάζεται το αυτοκίνητό μας είναι σαφώς μικρότερη. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός τους φτάνει τους 30, δηλαδή αποτελούν περίπου το 10% όλων των φορτιστών που υπάρχουν στην Αττική. Όσο για τα πράσινα σημάδια, αυτά δείχνουν τους AC φορτιστές (με ισχύ έως 22 kW), όπου η διαδικασία γίνεται πιο αργά και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό (αλλά όχι αποκλειστικά) από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μας.

Αναμενόμενα τα πρωτεία στην Αττική

Με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να είναι η ιδανική επιλογή για κίνηση μέσα σε αστικό περιβάλλον, είναι αναμενόμενο η Αθήνα να κρατά τα πρωτεία, ως η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Έτσι, οι επενδύσεις σε φορτιστές είναι συνεχείς.

 

Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν πλέον τόσο πολλοί φορτιστές ή νόμιζες ακόμα ότι είναι σπάνιοι;

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...