FIAT: Ετοιμάζει ένα νέο supermini και τρία crossover

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα καινούρια αυτοκίνητα έχει στα σκαριά η ιστορική ιταλική φίρμα. Ποιο θα είναι το πρώτο από αυτά;

  • -
  • -

Έπειτα από μια δεκαετία σχετικής στασιμότητας, η FIAT ετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Οι Ιταλοί, έχοντας την υποστήριξη του ομίλου Stellantis, έλαβαν την απόφαση να επενδύσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να αναγεννήσουν την αυτοκρατορία τους, παρουσιάζοντας μέχρι το 2025 ένα ηλεκτρικό supermini και τρία crossover.

Στόχος της ιστορικής μάρκας είναι η γκάμα της να απαρτίζεται συνολικά από 10 μοντέλα, στοχεύοντας κυρίως στο B-Segment και τα crossover, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας, Olivier François.

Ο αντίπαλος των Peugeot 208 και Opel Corsa

Το πρώτο από αυτά θα κάνει πρεμιέρα το 2023 και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Peugeot 208 και Opel Corsa. Ανήκει στην κατηγορία των supermini και βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, την ίδια δηλαδή με τους ανταγωνιστές του, προβάλλοντας το ξεχωριστό στυλ και την πρακτικότητα.

Αισθητικά, λογικά θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Centoventi και κατά πάσα πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο ως υβριδικό και αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

fiat

Η συνέχεια ανήκει στη νέα γενιά του Panda, με το εμβληματικό μοντέλο να μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο crossover, διατηρώντας το σκληροτράχηλο και μίνιμαλ πνεύμα του προκατόχου του. Επίσης, θα υπάρχει μια νέα εκδοχή του 500, πέρα από το 500Χ.

Δες εδώ όλη την γκάμα της FIAT στην Ελλάδα

«Εισβάλλουμε σε έναν νέο κόσμο και επιτέλους μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Την επόμενη πενταετία θα λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο, στοχεύοντας στις κατηγορίες B και crossover», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της FIAT.

Ηλεκτρική γκάμα από το 2027

Όλα τα μοντέλα της FIAT θα είναι διαθέσιμα ως hybrid και electric, καθώς η μάρκα σχεδιάζει να γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία μαζικής παραγωγής που θα έχει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη γκάμα. Το πλάνο του κυρίου François και των συνεργατών του, είναι να δώσουν στους οδηγούς προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να μετατρέψουν τη FIAT στην «Tesla του λαού» από το 2027 κι έπειτα.  

Όλα τα νέα σχέδια του κατασκευαστή από το Τορίνο έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, στο πλάνο δεν φαίνεται να υπάρχουν επιλογές σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως στα C-SUV για παράδειγμα.

Πηγή: autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...