Alfa Romeo Giulia και Stelvio: Νέα έκδοση με αύρα από την Quadrifoglio

Η Alfa Romeo παρουσίασε τις ειδικές εκδόσεις ESTREMA, οι οποίες αφορούν τόσο την Giulia όσο και τη Stelvio και θα είναι οι πλησιέστερες στην κορυφαία Quadrifoglio.

  • -
  • -

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των εκδόσεων είναι ότι θα προσθέτουν στον εξοπλισμό ενεργή ανάρτηση και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ θα γίνεται και εκτενής χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα.

Η παρουσίαση των νέων εκδόσεων έγινε στο Hinwil, εκεί που είναι και η έδρα της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Με αυτόν τον τρόπο η μάρκα θέλησε να τονίσει τη σύνδεση ανάμεσα στις αγωνιστικές δραστηριότητες και τα επιβατικά μοντέλα.

Alfa

Οι εκδόσεις ESTREMA θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις αγορές του κόσμου όπου δραστηριοποιείται η Alfa Romeo. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά για την εταιρεία, που μία ειδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε ακόμα: Πρώτες τιμές για την Alfa Romeo Tonale

Στις εκδόσεις ESTREMA θα τοποθετείται και το σύστημα τετρακίνησης Q4 που έχει η ιταλική μάρκα, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, όμως μπορεί να μεταφέρει μέχρι και το 50% της διαθέσιμης ροπής μπροστά, σε περίπτωση που ανιχνεύσει ότι υπάρχει η ανάλογη ανάγκη.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου.

Με αφετηρία την έδρα της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, η Ιταλική μάρκα παρουσιάζει την ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio με το διακριτικό “ESTREMA”. Εξοπλισμένη με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών, η σειρά “ESTREMA” προσεγγίζει τις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνική αρτιότητα που διαχρονικά συνοδεύει τα μοντέλα της Alfa Romeo. Η ανανέωση της στρατηγικής συνεργασίας των Alfa Romeo και Sauber Motorposrt τον Ιούλιο του 2021 εκφράζει την πρόθεση και των δύο μερών να συνεχίσουν να βελτιώνουν την απόδοση τους μέσω ενός μακροπρόθεσμου πλάνου, με τη συμμετοχή στην Formula 1 να προσφέρει το ιδανικό πεδίο δοκιμών για τα υβριδικά συστήματα και το λογισμικό νέας γενιάς. Το «αρχηγείο» της Alfa Romeo F1 Team ORLEN αποτελεί τον τόπο δημιουργίας των νέων Giulia και Stelvio “ESTREMA” και εκφράζει τη σύνδεση της μάρκας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση.

 

“ESTREMA”: ένα σύμβολο σπορ χαρακτήρα και μηχανολογικής τελειότητας

Η “ESTREMA” είναι η πρώτη ειδική σειρά των Giulia και Stelvio που θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της οδηγικής απόλαυσης. Αποτελεί την έκδοση που βρίσκεται στην κορυφή των «συμβατικών» Giulia και Stelvio, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο με τις εκδόσεις Quadrifoglio. Η “ESTREMA” απευθύνεται σε όσους δίνουν σημασία στις τεχνικές λύσεις και αναζητούν τις κορυφαίες επιλογές σε επίπεδο μηχανικών μερών για δυναμική και ισορροπημένη οδηγική αίσθηση.

Τόσο η Giulia ESTREΜΑ, όσο και η Stelvio ESTREMA διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”, η οποία ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA, Αντίστοιχα στο βασικό εξοπλισμό βρίσκεται το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που μέσω της ιδανικής κατανομής της ροπής μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Όπως και σε όλα τα μοντέλα των Giulia και Stelvio, το παρών δίνουν ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και βέβαια η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους εμπρός τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους στους πίσω.

Στις εκδόσεις “ESTREMA” τα παραπάνω μηχανικά στοιχεία συνδυάζονται με την ευρεία χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό, όπου μαζί με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από Alcantara® και τις κόκκινες ραφές γίνεται απόλυτα σαφής η σύνδεση των εκδόσεων “ESTREMA” με το χώρο των αγώνων.

Οι Giulia και Stelvio “ESTREMA” εφοδιάζονται με το προηγμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και των εμπρός τροχών μεταφέροντας έως και το 50% της ροπής μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για τις “ESTREMA” διαθέσιμοι είναι οι κινητήρες 2.0 Turbo Benzina 280hp και 2.2 Turbo Diesel 210hp, οι οποίοι συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και τα εντυπωσιακά αλουμινένια “paddles” που επιτρέπουν την αλλαγή σχέσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των νέων Giulia και Stelvio “ESTREMA” στην Ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμες στο προσεχές διάστημα. Και για τις νέες εκδόσεις θα ισχύει η στρατηγική της Alfa Romeo, “Tailor to fit 100”, η οποία εξασφαλίζει ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του, με μικρό χρόνο αναμονής περίπου 100 ημερών, αλλά και στην περίπτωση λιανικής πώλησης την εγγύηση της τιμής και των σχετικών παροχών, όπως για παράδειγμα της 4ετους εργοστασιακής εγγύησης με ισχύ έως 160.000χλμ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...