Αυξήθηκαν οι τιμές των Tesla στην χώρα μας! – Πόσο και γιατί;

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα της αμερικανικής μάρκας ακρίβυναν έως και 4.400 ευρώ

  • -
  • -

Ο Elon Musk, ο ίδιος άνθρωπος που πιθανότατα θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη, έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter πως τόσο η Tesla όσο και η Space Exploration Technologies Corp. αντιμετωπίζουν «σημαντικό» πληθωρισμό στις πρώτες ύλες και τα logistics. Πρόκειται λογικά για ένα πρόβλημα που επηρεάζει αρκετά τις δύο εταιρίες, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα είδαμε τις τιμές δημοφιλών μοντέλων της Tesla να παίρνουν την ανιούσα στους τιμοκαταλόγους τόσο των ΗΠΑ, αλλά και των Ευρωπαϊκών χωρών.

Δείτε ακόμη: Ο Μιχάλης Γεωργιάδης δοκιμάζει το Tesla Model 3 Performance

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα, με εκδόσεις των Model 3 και Model Y να αυξάνονται έως και κατά 4.400 ευρώ. Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση του Model 3, έχει ξεπεράσει πλέον τις 50.000 ευρώ (52.990), ενώ πριν κόστιζε 48.590 ευρώ. Θυμίζουμε πως πρόκειται για την πισωκίνητη έκδοση των 306 ίππων με τον έναν ηλεκτροκινητήρα.

Δείτε εδώ την Video-δοκιμή του Tesla Model 3

Η αμέσως επόμενη, Long Range, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 462 ίππων, αύξησε και αυτή την τιμή της κατά 3.000 ευρώ, φτάνοντας πλέον τις 60.990, ενώ το κορυφαίο Performance των 483 ίππων βρίσκεται στις 64.990 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Tesla Model Y

Ελαφρώς λιγότερο επηρεάστηκε η τιμή του Model Y, με την τιμή της βασικής έκδοσης Long Range να ξεκινά πλέον από τις 62.990 ευρώ, έναντι των 60.990 ευρώ που ήταν πριν. Η κορυφαία έκδοση Performance δεν είχε κάποια αλλαγή, με το κόστος της να βρίσκεται στις 66.990 ευρώ.

model3

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...