Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς: Οι 3 φιναλίστ [video]

Οι τριάδες κάθε κατηγορίας για τον τίτλο του “World Car of the Year” ανακοινώθηκαν και πλέον απέχουμε μια ανάσα από το τελικό αποτέλεσμα.

  • -
  • -

Τα μέλη του θεσμού World Car of the Year (WCOTY), ανάμεσά τους και ο δικός μας, Μιχάλης Γεωργιάδης, αφού αξιολόγησαν τα αυτοκίνητα της αρχικής λίστας, επέλεξαν τους φιναλίστ που θα ανταγωνιστούν για το σπουδαίο βραβείο. Πλέον έχουμε την τελική τριάδα κάθε κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι απέχουμε ελάχιστα από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι τρεις υποψήφιοι για τον κεντρικό τίτλο του World Car of the Year είναι και οι τρεις ηλεκτροκίνητοι!

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 5 [+video]

Πρόκειται για τα Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, τρία μοντέλα τα οποία εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά, αλλά και με την ουσία που κρύβουν κάτω από τα αμαξώματά τους. Το Hyundai Ioniq 5 συμμετέχει και στην τελική τριάδα της υποκατηγορίας “World Electric Vehicle of the Year”, στην οποία έχει να ανταγωνιστεί δύο Γερμανούς αντιπάλους πολλαπλάσιας αξίας. Επίσης βρίσκεται και στην τελική τριάδα “World Car Design of the Year”, μαζί με το Kia EV6. Συνολικά, οι κατηγορίες είναι έξι.

World Car of the Year

Ford Mustang Mach-E
Hyundai Ioniq 5
Kia EV6

World Electric Vehicle of the Year

Audi e-tron GT
Hyundai Ioniq 5
Mercedes-Benz EQS

World Urban Car

Opel Mokka
Toyota Yaris Cross
Volkswagen Taigun

World Luxury Car

BMW iX
Genesis GV70
Mercedes-Benz EQS

World Performance Car

Audi e-tron GT
BMW M3 / M4
Toyota GR86 / Subaru BRZ

World Car Design of the Year

Audi e-tron GT
Hyundai Ioniq 5
Kia EV6



Τα τελικά αποτελέσματα κάθε κατηγορίας, αλλά και ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει τον τίτλο του “World Car of the Year” θα ανακοινωθούν στις 13 Απριλίου του 2022, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...