Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η επιδότηση καυσίμων

Αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις του νέου μέτρου στήριξης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα.

  • -
  • -

Οι τιμές των καυσίμων που σκαρφαλώνουν συνεχώς, έχουν προκαλέσει μια πρωτόγνωρη ακρίβεια στις μετακινήσεις των πολιτών. Το γέμισμα του ρεζερβουάρ πλέον έχει γίνει προνόμιο για λίγους, ενώ εκείνοι που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, βλέπουν τα έξοδά τους να… εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο μέτρο στήριξης προς τους πολίτες το οποίο θα μετριάσει το κόστος των καυσίμων κίνησης.

Σύντομα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις. Η θέμα έχει προχωρήσει και οι αρμόδιοι υπουργοί συσκέπτονται για να φτάσουν σύντομα στην τελική απόφαση. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στον ANT1, δήλωσε ότι από τη δική τους πλευρά όλα είναι έτοιμα και μόλις δοθούν τα μέτρα ελάφρυνσης, θα ανοίξει και η πλατφόρμα.

Δείτε ακόμη: Γιατί στην Κύπρο η βενζίνη κοστίζει 1,40€;

Περισσότερα περιμένουμε ότι θα μάθουμε αύριο Πέμπτη, σχετικά με το ύψος της επιδότησης καυσίμων, αλλά και ποιους αφορά. Λέγεται, ότι το κριτήριο θα είναι εισοδηματικό, αλλά όχι αυστηρό, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να λάβουν την επιδότηση πολίτες με εισόδημα ακόμη και έως 20.000 €. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι επίσημο και περιμένουμε τις ανακοινώσεις για να βγάλουμε συμπέρασμα.

Οι ανεπίσημες πληροφορίες, λένε επίσης ότι η επιδότηση θα έχει ύψος 15 λεπτά ανά λίτρο. Οι καταναλωτές θα πληρώνουν όλο το ποσό στο πρατήριο και στη συνέχεια, θα καταχωρούν να απαραίτητα στοιχεία στην ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό που προβλέπεται από το μέτρο οικονομικής ελάφρυνσης. Τονίζεται ωστόσο ότι θα ληφθούν προφυλάξεις για να μη γίνεται κατάχρηση της επιδότησης. Μετά την επιδότηση καυσίμων, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες και για την επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου.

Δείτε ακόμη Τα φτηνότερα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή σας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...