Διαδραστικός χάρτης: Δες αν θα χιονίζει στον δρόμο που θα κινηθείς

Αν έχεις προγραμματίσει κάποιο ταξίδι αλλά ανησυχείς για την κακοκαιρία, πλέον μπορείς να παρακολουθείς τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

  • -
  • -

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην, με τις χιονοπτώσεις να είναι έντονες, ειδικά το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (6-8/2). Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ξεκολλάς από το χιόνι αν δεν έχεις αλυσίδες;

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν ανά την επικράτεια, να μετακινηθούν από νομό σε νομό ή στην περιφέρεια που κατοικούν, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον καιρό, μπορούν να το κάνουν μέσω της νέας εφαρμογής ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN.

xionia

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών. Οι δρόμοι χρωματίζονται με:

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο 
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

xionia
Χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να παρακολουθείτε τις συνθήκες. Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στον διαδραστικό χάρτη, επιλέξτε την περιοχή, πατήστε το βελάκι πάνω αριστερά και δείτε τον καιρό ανά 3 ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...