Καιρός: Δες στον χάρτη αν θα χιονίζει στον δρόμο σου

Αν έχεις προγραμματίσει κάποιο ταξίδι αλλά ανησυχείς για την κακοκαιρία, πλέον μπορείς να παρακολουθείς τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

  • -
  • -

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην, με τις χιονοπτώσεις να επεκτείνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να μένουν ενήμεροι σχετικά με τα σημεία που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ξεκολλάς από το χιόνι αν δεν έχεις αλυσίδες;

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν ανά την επικράτεια, να μετακινηθούν από νομό σε νομό ή στην περιφέρεια που κατοικούν, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον καιρό, μπορούν να το κάνουν μέσω της εφαρμογής ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Anytime της INTERAMERICAN.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a2b4356e00113d85b027b8465917c5d2.jpg

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών. Οι δρόμοι χρωματίζονται με:

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο 
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

xionia
Χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να παρακολουθείτε τις συνθήκες. Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στον διαδραστικό χάρτη, επιλέξτε την περιοχή, πατήστε το βελάκι πάνω αριστερά και δείτε τον καιρό ανά 3 ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...