Υβριδικά αυτοκίνητα: Hyundai Kona Hybrid vs Toyota Yaris Cross Hybrid

Δύο χαρισματικά B-SUV που διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης για οικονομία στην πόλη, αλλά και αυτονομία χωρίς άγχος στον αυτοκινητόδρομο. Ποιο ψηφίζετε;

  • -
  • -

Δεν είναι μυστικό ότι τα SUV έχουν κατακλύσει κάθε κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου. Τα κόμπακτ SUV πόλης έχουν σαν στόχο να εξυπηρετούν την καθημερινότητα, αλλά και την εκδρομική διάθεση του Σαββατοκύριακου, οπότε θα πρέπει να βρίσκουν διάνα σε δύο βασικούς τομείς: την οικονομία μετακινήσεων και την απροβλημάτιστη αυτονομία στον αυτοκινητόδρομο. Το υβριδικό σύστημα κίνησης που αμφότερα ενσωματώνουν, δεν χρειάζεται φόρτιση από εξωτερική πηγή.

Τα Hyundai Kona Hybrid και Toyota Yaris Cross Hybrid φορτίζουν καθώς κυλούν και όταν επιβραδύνουν, αποθηκεύοντας την ενέργεια που θα πήγαινε χαμένη. Στη συνέχεια, τη χρησιμοποιούν για να εκκινήσουν το όχημα στις χαμηλές ταχύτητες. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το σταμάτα-ξεκίνα καταναλώνει πολύ καύσιμο στα αυτοκίνητα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, οπότε το πλεονέκτημα ενός υβριδικού σε αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ μεγάλο.

Σε ο,τι αφορά το υβριδικό σύστημα κίνησης, τα δύο SUV διαφέρουν αρκετά, αλλά παραμένουν στην ίδια λογική. Αμφότερα έχουν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα. Το Hyundai χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο σύνολο 1.6 λίτρων, ενώ το Toyota ένα τρικύλινδρο των 1.5 λίτρων. Συνδυαστικά, το πρώτο αποδίδει 141 ίππους και το δεύτερο, 116 ίππους. Στο κομμάτι του κιβωτίου επίσης έχουμε διαφορές. Το Kona περνά τη δύναμη στον εμπρός άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT των έξι σχέσεων, με το Yaris Cross να μεταδίδει την ισχύ στους ίδιους τροχούς, αλλά μέσω ενός e-CVT κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από τα δύο αυτοκίνητα μέσα από τις αναλυτικές δοκιμές μας, κάνοντας κλικ στο όνομα ή τη φωτογραφία κάθε μοντέλου. Στη συνέχεια, ψηφίστε στο poll που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου ποιο από τα δύο SUV προτιμάτε, με βάση το δικό σας γούστο και τις ανάγκες σας.

Hyundai Kona Hybrid

Toyota Yaris Cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...