79χρονη αγοράζει Golf GTI. Για πέμπτη συνεχή φορά! [video]

Μία 79χρονη από τη Νότια Αφρική ίσως να είναι η πιο φανατική οπαδός των Golf GTI σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι επιλογές της.

  • -
  • -

Η εν λόγω γιαγιά προχώρησε στην αγορά ενός Volkswagen Golf GTI, κίνηση που από μόνη της είναι ασυνήθιστη για άνθρωπο αυτής της ηλικίας και ακόμα περισσότερο για γυναίκα. Δεν το λέμε με στερεοτυπική διάθεση, αλλά από τη σκοπιά της στατιστικής, καθώς σε hot hatch μοντέλα οι περισσότεροι αγοραστές είναι άντρες και σίγουρα μικρότερης ηλικίας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη 79χρονη δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση όσον αφορά τις επιλογές της στα αυτοκίνητα, ούτε διάλεξε το Golf GTI στην τύχη. Επρόκειτο για μία απόλυτα συνειδητοποιημένη επιλογή, καθώς υπάρχει προϊστορία. Αυτή, λοιπόν, ήταν η πέμπτη φορά που η κυρία από τη Νότα Αφρική αγοράζει το ίδιο μοντέλο, με τις προηγούμενες τέσσερις να αφορούν άλλες γενιές.

79χρονη με Golf GTI

Η ηλικιωμένη οδηγεί μοντέλα της Volkswagen εδώ και 50 χρόνια, ενώ αγάπησε το Golf GTI ήδη από την πρώτη φορά που αυτό κυκλοφόρησε, το 1976. Η πρώτη γενιά του Golf GTI είχε ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων ο οποίος απέδιδε 110 ίππους, με το 0-100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε 9.2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 182 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volkswagen Golf GTE: Το εναλλακτικό “hot hatch”

Η πιο σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου, το οποίο έχει φτάσει στην όγδοη γενιά, κινείται από υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 245 ίππους. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 6.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Από τη μεριά μας, ευχόμαστε στην κυρία από τη Νότια Αφρική να συνεχίσει να οδηγεί για πολλά χρόνια ακόμα, ώστε να χαρεί το νέο της απόκτημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...