Ferrari & Lamborghini: «Αντίο» στη Ρωσία, δωρεές στην Ουκρανία

Οι Ferrari και Lamborghini σταματούν να στέλνουν αυτοκίνητα στη ρωσική αγορά, και κάνουν δωρεές υπέρ του λαού της Ουκρανίας.

  • -
  • -

Οι δύο ιταλικές εταιρείες ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα την απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία σταματάνε μέχρι νεωτέρας την οποιαδήποτε δραστηριοποίησή τους στη Ρωσία. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν τη διαφωνία τους απέναντι στις ενέργειες του Vladimir Putin. Ωστόσο, Ferrari και Lamborghini δεν περιορίζονται σε αυτή την κίνηση, αλλά προχωρούν και σε δωρεές ώστε να προσφέρουν ενεργά τη βοήθειά τους στους ανθρώπους της Ουκρανίας.

Από το Μαρανέλο ανακοινώθηκε ότι η δωρεά της Gestione Sportiva θα φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όσον αφορά τη Lamborghini, δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποιο συγκεκριμένο νούμερο, αλλά ανέφερε ότι θα συνδράμει την υπηρεσία μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών. Άλλωστε, το Volkswagen Group έχει μακρά συνεργασία με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, οπότε υπάρχουν ήδη οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Δείτε ακόμα Η Shell ζητάει συγγνώμη και εγκαταλείπει τη Ρωσία

Η απόφαση των Ferrari και Lamborghini συντονίζεται με εκείνη που έχουν πάρει και άλλες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου, όπως οι Volkswagen, Porsche, Chevrolet και Ford.

Πρόσφυγες ακόμα και στο Μαρανέλο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari, τα χρήματα που θα προσφέρει θα χρησιμοποιηθούν για διεθνή ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν τους Ουκρανούς, αλλά και για επιδοτήσεις προς περιοχές ώστε να δεχτούν τους πρόσφυγες που έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Μαρανέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...