Carlos Tavares: Ανησυχώ, τα αυτοκίνητα ακριβαίνουν πολύ

Κορωνοϊός, προβλήματα με τους ημιαγωγούς και πλέον και πόλεμος. Η κατάσταση την τελευταία διετία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα.

  • -
  • -

Μέχρι πρότινος είχαμε την πανδημία του Covid-19. Στη συνέχεια ήρθε η έλλειψη σε τσιπς. Πλέον, έχουμε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τι άλλο θα συμβεί στον άμεσο μέλλον, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Το μόνο βέβαιο, είναι πως τα πράγματα δεν βαίνουν καθόλου καλά.

Αυτήν τη στιγμή βιώνουμε την τέλεια καταιγίδα, τουλάχιστον όσον αφορά την οικονομία. Οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς. Τα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα αυτοκίνητα ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα. Όσοι επιθυμούσαν να αποκτήσουν νέο όχημα ανέβαλαν την απόφασή τους ή συμβιβάστηκαν με ένα μικρότερο μοντέλο σε σχέση με αυτό που είχαν επιλέξει αρχικά.

tavares4

Στις ΗΠΑ, η μέση τιμή συναλλαγής στην αγορά αυτοκινήτου ξεπέρασε τα 47.000 δολάρια. Το κόστος αυξήθηκε κατά χιλιάδες δολάρια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με την άνοδο να μην σταματά εδώ.

Ελλάδα: Από τις ακριβότερες χώρες για «καλό» αυτοκίνητο

Ο Carlos Tavares, επικεφαλής του ομίλου Stellantis κι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, δείχνει πολύ ανήσυχος. Ο παγκόσμιος πληθωρισμός και η στρατιωτική εισβολή σε συνδυασμό με τα ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, επηρεάζει άμεσα την αγορά αυτοκινήτου σε κάθε γωνιά της γης.

tavares5

«Ανησυχώ πολύ διότι αυτό που συμβαίνει είναι πως έχουμε μια κλιμάκωση του κόστους που προέρχεται από πρώτες ύλες και την ενέργεια, γεγονός που ασκεί τεράστια πίεση στην οικονομική κατάσταση των πολιτών και κυρίως στη μεσαία τάξη. Δυστυχώς, σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε νέα αύξηση στις τιμές των νέων αυτοκινήτων. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά», είπε ο κύριος Tavares.

Πηγές: motor1.com, Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...