Είναι επίσημο! Sony και Honda συνεργάζονται όμως τι θα φτιάξουν;

Δύο πολύ μεγάλες εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν κορυφαία ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  • -
  • -

Από το 2020, η Sony έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά πρωτότυπα αυτοκίνητα εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα είχε γίνει γνωστό ότι έψαχνε συνεργάτες που θα τη βοηθούσαν να κάνει το σχέδιό της πραγματικότητα. Τώρα έφτασε η στιγμή που η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Honda.

Η μεγάλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο εξέλιξης ενός αυτοκινήτου, την κατασκευή του και τη διαδικασία λανσαρίσματός του στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν πολύ σημαντικά στοιχεία, κάτι απαραίτητο για να σταθούν με αξιώσεις στον «πόλεμο» της ηλεκτροκίνησης. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο κοινό αυτοκίνητο των δύο εταιρειών θα το δούμε μέσα στο 2025.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ηλεκτρικό SUV της Sony 

Πρόκειται για την εξέλιξη των πρωτοτύπων που έχει παρουσιάσει η Sony. Η εταιρεία έχει εξελίξει τα αυτοκίνητα και έχει χρησιμοποιήσει μια δική της ηλεκτρική πλατφόρμα. Η Honda θα αναλάβει την κατασκευή τους σε δικό της εργοστάσιο. Το σεντάν μοντέλο διαθέτει δύο κινητήρες και τετρακίνηση. Αποδίδει 544 ίππους και προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις με 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 240 km/h. Το βάρος του βρίσκεται στα 2.350 κιλά.

Από την άλλη υπάρχει και ένα πρωτότυπο SUV που μας έχει δείξει η Sony. Χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη και μπαταρία, απλώς αλλάζει το αμάξωμα. Διαθέτει αερανάρτηση (με διάταξη διπλών ψαλιδιών μπροστά) και το βάρος του είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο σεντάν (+130 κιλά) οπότε και οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς υποδεέστερες. Η Sony ακόμη δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τη μπαταρία, την αυτονομία κλπ. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει πάντως, είναι το εσωτερικό του με τις οθόνες και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

 

Μετά τις αρχικές ανακοινώσεις οι δύο εταιρείες προχώρησαν στις σχετικές υπογραφές και πλέον υλοποιούν σταδιακά τη νέα εταιρεία που θα σχηματιστεί από κοινού, η οποία θα ονομάζεται Sony Honda Mobility Inc. στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% η κάθε μία, επενδύοντας συνολικά 10 δις ιαπωνικά γιεν (70,65 εκατομμύρια ευρώ).

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου

Η Sony Group Corporation (“Sony”) και η Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας κοινοπραξίας για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα. Η ανακοίνωση είναι το αποτέλεσμα συζήτησης μιας στρατηγικής συμμαχίας για την κινητικότητα μεταξύ των μερών.

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας, για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...