H Sony παρουσίασε ένα ηλεκτρικό SUV!

Το Vision-S 02 Concept είναι το «κλειδί» που θα χρησιμοποιήσει η Sony για να ξεκλειδώσει τον κόσμο των ηλεκτροκίνητων SUV αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Όσο τα αυτοκίνητα μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά… gadgets, οι πόρτες ανοίγουν για να μπουν και άλλοι κατασκευαστές στο χώρο, που συνήθως προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας. Την ευκαιρία της αξιοποιεί και η Sony, η οποία μας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο SUV μοντέλο που φυσικά, είναι ηλεκτροκίνητο. Ονομάζεται Vision-S 02 Concept και παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2022 στο Λας Βέγκας, που άνοιξε τις πόρτες της στις 5 Ιανουαρίου.

Με μεγάλες διαστάσεις (μήκος 4.895 χιλιοστά, μεταξόνιο 3.030 χιλιοστά, πλάτος 1.930 χιλιοστά και ύψος 1.650 χιλιοστά) θα μπει στο δρόμο της κατηγορίας που «παίζουν» μοντέλα όπως το Tesla Model X. Ζυγίζει 2.480 κιλά και βασίζεται στο πρωτότυπο sedan Vision-S 01 Concept της Sony, που είχε παρουσιαστεί το 2020. Χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που κάθε ένας, αποδίδει 272 ίππους και η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η XIAOMI ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν και το βάρος του είναι μεγάλο, εφοδιάζεται με αερανάρτηση (με διάταξη διπλών ψαλιδιών εμπρός) για να «κρύψει» ένα μέρος του. Οι επιδόσεις του δεν έχουν ανακοινωθεί από τη Sony, περιμένουμε όμως ότι το 0-100 km/h θα είναι πιο αργό από τα 4,8 δευτερόλεπτα που απαιτεί το sedan Vision-S 01 Concept.

Σε επίπεδο εμφάνισης το Vision-S 02 Concept έχει αεροδυναμικά χαρακτηριστικά με κλειστή μάσκα εμπρός και ένα σχήμα με αρκετές καμπύλες. Η οροφή έχει τέτοια γραμμή, για να ευνοεί τη φιλοξενία επιβατών πίσω, αφού το εσωτερικό του μεγάλου SUV έχει τρεις σειρές καθισμάτων για επτά άτομα. Φυσικά, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο της Sony, το σύστημα infotainment περιμένουμε ότι θα είναι κορυφαίο. Και πράγματι, δείχνει πολύ εντυπωσιακό.

Οι μεγάλες οθόνες στο ταμπλό κλέβουν την παράσταση με τις διαστάσεις, αλλά και την ανάλυσή τους. Το ηχοσύστημα το έχει φτιάξει η… Sony και υποστηρίζει τρισδιάστατο ήχο 360 Reality Audio, ενώ είναι συμβατό με την τεχνολογία Bravia Core. Τα πολυμέσα συνδέονται σε δίκτυα 5G και η Sony προσφέρει τη δυνατότητα παιχνιδιού μέσω της δημοφιλούς κονσόλας PlayStation. H διασκέδαση λοιπόν, είναι εγγυημένη μέσα στο αυτοκίνητο της Sony, αυτό όμως ισχύει και για την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ HUAWEI 

Πολλοί αισθητήρες παρακολουθούν το όχημα, όπως και ραντάρ LiDAR. Θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 σε δημόσιο δρόμο, ενώ μελλοντικά, υπάρχει πρόβλεψη για χρήση αυτόνομης τεχνολογίας επιπέδου 4. Για την ώρα, περιμένουμε το πότε θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής του Vision-S 02 Concept της Sony, όπως και του αντίστοιχου sedan μοντέλου, του Vision-S 01 Concept.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...