Πωλείται μια Lamborghini φτιαγμένη στο… υπόγειο

Η κατοχή μιας Lamborghini αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους, ωστόσο ελάχιστοι μπορούν να το εκπληρώσουν. Κάποιοι, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν, τη φτιάχνουν μόνοι τους!

  • -
  • -

Κατά καιρούς βλέπουμε στο διαδίκτυο διάφορες προσπάθειες κατασκευής replica από γνωστά supercars, άλλες πετυχημένες και άλλες, τρομακτικά αποτυχημένες. Συνήθως η βάση είναι ένα προσιτό σπορ μοντέλο για να κρατήσουν το πλαίσιο (αν είχαν στόμα τα Pontiac Fiero και τα Toyota MR2 θα έβριζαν πολλούς) και να «χτίσουν» γύρω γύρω το σχήμα του, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό και μάλιστα, πωλείται.

Ένας άνδρας αφού είδε την ταινία “The Cannonball Run” έπαθε εμμονή με τη Lamborghini Countach και αποφάσισε να φτιάξει τη δική του. Και όταν λέμε τη δική του, εννοούμε την ολό-δική του. Έφτιαξε ένα σωληνωτό πλαίσιο και όλα τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο στην εξωτερική εμφάνιση. Πράγματι, από τις φωτογραφίες δείχνει αρκετά πειστικό. Στη συνέχεια, προχώρησε σε αυτά που προφανώς, δεν μπορούσε να φτιάξει μόνος του.

Τοποθέτησε ανάρτηση από Corvette C4, έναν κινητήρα V8 (Boss 351) από Ford Mustang (5.75 λίτρων), ένα πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο από τη ZF και φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες. Ο μερακλής δημιουργός της replica αποφάσισε να δώσει και λίγη περισσότερη… ψυχή στον V8, βελτιώνοντάς τον.

Δείτε ακόμη: Με 107.000 ευρώ παίρνεις πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου του James Bond  

Έτσι λοιπόν τοποθέτησε ένα stroker kit αυξάνοντας τη χωρητικότητα στα 6.2 λίτρα, σφυρήλατα πιστόνια, νέες μπιέλες, εκκεντροφόρους και ωστήρια, ενώ έκανε και ροϊκή στις κεφαλές. Το αποτέλεσμα; 515 ίπποι στις 6.800 rpm, ένα πολύ καλό νούμερο που… αξίζει να αποδίδεται από μια Lamborghini, έστω και replica. Κατά πάσα πιθανότητα, η replica είναι πιο γρήγορη από την original, κρίνοντας από την απόδοση. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.225 κιλών, οι επιδόσεις θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλές. Η ισχύς περνά στο δρόμο από τους πίσω τροχούς και τα ελαστικά έχουν διάσταση 225/50 εμπρός και 345/30 πίσω, σε ζάντες των 15 ιντσών.

O άνδρας που έφτιαξε τη replica δεν δέχτηκε τίποτα λιγότερο από το τέλειο για το δημιούργημά του και έτσι, βρήκε γνήσια φανάρια, παρμπρίζ και σήματα για να το ολοκληρώσει. Δυστυχώς όμως, δεν την οδήγησε και πολύ. Λέει ότι το όχημα έχει μόνο 112 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, οπότε το challenge της δημιουργίας ήταν μάλλον πιο σημαντικό για τον ίδιο. Όπως είπαμε και στην αρχή το αυτοκίνητο βρίσκεται προς πώληση και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το βρει στο eBay. Πάντως, μη νομίζετε ότι επειδή είναι μια replica, πωλείται και σε… εξευτελιστική τιμή. Για την ακρίβεια, πιάνει πολλά λεφτά και για την ώρα, η μεγαλύτερη προσφορά πλησιάζει τα 100.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...